Home » Andorra » Skidorp La Massana print deze pagina
icon skigebied La Massana

Skidorp La Massana (Andorra)

Algemene info

La Massana lokt jaarlijks heel wat toeristen naar Andorra en is daardoor een gekende skiplaats. In deze gemeente kan je een heerlijke tijd op de pisten doorbrengen dankzij het skigebied Vallnord. Skiërs en snowboarders kunnen er gebruik maken van een uitgebreid pistenetwerk en ook de langlaufers krijgen hier voldoende aandacht. Verder kan je op deze plek met het hele gezin een leuke vakantie doorbrengen doordat er voor de kinderen ook verschillende opvangmogelijkheden zijn. Nog leuk om te weten is dat hier het hoogste punt van Andorra ligt met de Pic de Coma Pedrosa op 2942 meter.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Vallnord

Hoogteligging dorp

1240 m

Aantal km piste

92 km in skigebied Vallnord

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 46 11 32 23 2 1 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-736-878
E-mail: info@vallnordturisme.com
Website: www.vallnord.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be.

Skischolen

In La Massana is een skischool aanwezig. Voor verdere vragen daarover kan je best even langsgaan bij de toeristische dienst. Maar dat betekent niet dat je geen lessen kan volgen in deze regio, want er zijn nog altijd de twee skischolen van Arinsal waar je kan aankloppen voor een cursus. Een begeleiding van vijftien uur komt hier neer op gemiddeld 113 euro als je als skiër een groepsles neemt en voor een privéles komt de teller op 160 euro per dag.

Kinderinfo

Voor de allerkleinsten is er bovendien een kinderopvang voorzien. In The Baby Club kunnen ze terecht wanneer hun ouders een zorgeloze tijd op de pisten willen beleven. Hier kunnen ze samen met de andere kinderen spelen en kleuren. Bovendien kunnen ze er ook naar de film kijken en lezen de bekwame instructeurs hen ook verhaaltjes voor. Er zijn ook nog speciale slaapruimtes voorzien voor wanneer de kleintjes een dutje willen doen. Vanaf 4 jaar kunnen de kinderen de pisten betreden en lessen volgen. Dan zorgen de instructeurs er voor dat ze spelenderwijs de wintersport onder de knie krijgen.

Activiteiten

De activiteiten die je in deze streek kan vinden, bevinden zich over het hele skigebied waardoor niet alles even dicht bij La Massana ligt. Zo kan je een sneeuwschoenwandeling maken, een rit met de sneeuwscooter afleggen of je laten vervoeren door de hondenslee. Daarnaast kan je ook belastingvrij gaan shoppen in de Andorrese hoofdstad La Vella en als je toch een uitstap plant, kan je evengoed eens naar het wellnesscentrum Caldea gaan om werkelijk al je zorgen te vergeten.

Sport & Fitness

Wintersporters zullen zich in deze gemeente niet gauw vervelen doordat ze zich in het skigebied Vallnord bevinden. Dat wil namelijk zeggen dat ze kunnen beschikken over een pistenetwerk van 92 kilometer met overwegend eenvoudige tot middelzware afdalingen. Verder hebben de vergevorderde skiërs en snowboarders niet zoveel afwisseling met slechts 11 zwarte pisten. Snowboarders kunnen zich daarentegen ook eens uitleven in de halfpipe, quarterpipe en het funpark. De langlaufers krijgen hier voldoende aandacht met 58 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hoewel er in deze gemeente niet al te veel cafés aanwezig zijn, kan je hier toch af en toe op een stevig feestje stoten. Je kan er immers niet alleen even op adem komen in een van de bars en pubs. Er is ook nog een plaatselijke discotheek waar alle fuifbeesten massaal naartoe trekken. Daardoor kent in La Massana wel eens wilde nachten. Bovendien is het ook mogelijk om de culinaire delicatessen van Andorra te proeven in een van de restaurants.

Afstand tot Brussel

1165 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?