Home » Frankrijk » Skidorp La Plagne print deze pagina
icon skigebied La Plagne

Skidorp La Plagne (Frankrijk)

Algemene info

In het zonnige oord La Plagne raak je maar niet uitgekeken! Tegenwoordig worden er maar liefst elf deeldorpjes tot deze streek gerekend, wat voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod zorgt, zowel on- als off-piste. In het hart van deze plek situeren zich jammer genoeg vooral grote appartementscomplexen, maar er zijn ook nog veel vrijstaande chalets terug te vinden. Aan accommodatie zal het er dus zeker niet ontbreken. De inwoners zijn gekend als erg gastvrij en de faciliteiten als kindvriendelijk. 

Skigebied

Paradiski

Hoogteligging dorp

2100 m

Aantal km piste

225 km in skigebied Paradiski

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
170 166 89 58 66 17 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme de la Plagne
Tel. 0033-479-097979
info@la-plagne.com
www.la-plagne.com

Skischolen

In La Plagne situeren zich maar liefst 17 skischolen die ruim 550 instructeurs tewerkstellen. Niet verwonderlijk als je in je achterhoofd houdt dat dit oord oorspronkelijk ook uit elf dorpen bestond. Les in het Nederlands bijwonen is geen enkel probleem en de cursussen duren zo'n zes dagen. Jammer genoeg kosten ze gemiddeld wel een slordige 215 euro. Na de sessies sta je zelfzeker op de latten of board, maar je portefeuille is ook aanzienlijk lichter. 

Kinderinfo

Voor de kleinsten is er een kinderopvang, skikinderopvang en een babyliftje voorzien. 

Sport & Fitness

Actieve zielen komen hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, schaatsen, hondensleeën, rodelen, curlen, zwemmen, squashen, tennissen, paragliden, fitnessen of een tocht maken met de sneeuwscooter. De levensgenieters gaan ontspannen in het thermaalbad of relaxen in het massagecenter, de sauna of het solarium. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski kent een gemiddeld niveau hier met zijn 110 restaurants, 34 bars, vijf disco's, vijf bioscopen en een concertzaal. We hebben het allemaal al grootser en luxueuzer gezien, maar de gasten mogen met dit aanbod zeker niet klagen! 

Afstand tot Brussel

989 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 196 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Aime op 18 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?