Home » Frankrijk » Skidorp La Rosière print deze pagina
icon skigebied La Rosière

Skidorp La Rosière (Frankrijk)

Algemene info

Gesitueerd in de mooie Savoie-streek, is het bergdorp La Rosière gekend om haar oude charmante dorpskern, omgeven door relatief nieuwe, houten chalets. Alles doet hier erg gemoedelijk en sfeervol aan. Deze contreien zijn dan ook nog niet zo toeristisch geëxploiteerd als omringende namen. Het is er rustig op en naast de piste, wat ervoor zorgt dat de mensen die dit oord opzoeken, daadwerkelijk nieuwe energie vinden tijdens hun verblijf. Wachttijden kent men hier niet, drukke straten en overvolle zaken nog minder: ook zeer interessant voor gezinnen dus. Bovendien is er de mogelijkheid om uit te wijken naar het aangrenzende Italiaanse La Thuile

Skigebied

La Rosière

Hoogteligging dorp

1850 m

Aantal km piste

150 km in skigebied La Rosière

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
45 72 23 19 16 1 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme La Rosière
Tel. 0033-033-(0)479 06 80 51
info@larosiere.net
www.larosiere.net

Skischolen

La Rosière herbergt vijf skischolen met 90 leraars en een ruime oefenweide. Les in het Nederlands krijgen is mogelijk, op aanvraag weliswaar. De cursussen duren allemaal zes dagen en kosten gemiddeld 140 euro. 

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er voldoende goede zorgen voorzien met de kinderopvang en skikinderopvang, beide toegankelijk voor jonge telgen vanaf drie jaar. Indien gewenst, kunnen ouders ook nog aan het onthaal van de toeristische dienst de gegevens opvragen van alle beschikbare babysits en crèches uit de buurt. Bovendien is er een babylift en een lopende bandlift gevestigd voor het gezin. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, langlaufen, wandelen, snowboarden, schaatsen, rodelen, curlen, paragliden, fitnessen, hondensleeën, paardrijden en deelnemen aan de frequente fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski komt voldoende tegemoet aan de eisen van een gemiddelde vakantieganger. Zo zijn er 14 restaurants gevestigd, 13 bars, 13 cafés, een tea room, twee disco's, een bioscoop en een concertzaal. Wie zich opsluit op zijn hotelkamer en dus het nachtelijk plezier mist, doet het zichzelf aan in dit dorp. 

Afstand tot Brussel

897 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon St. Exupéry op 250 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Bourg St. Maurice op 23 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?