Home » Frankrijk » Skidorp La Tania print deze pagina
icon skigebied La Tania

Skidorp La Tania (Frankrijk)

Algemene info

Het gezellige skiresort La Tania ligt aan de weg die Courchevel en Le Praz met Méribel verbindt. Ideaal dus voor de mensen onder ons die al hun uitwijkmogelijkheden willen behouden op hun vakantiebestemming. Zowel met de auto, de arrenslee als het openbaar vervoer geraken ze in no-time tot aan de nabijgelegen skidorpen. Let wel dat deze vervoersmiddelen aan de rand van de site gestationeerd staan. La Tania is immers een volledig verkeersvrij dorp. Erg interessant voor ouders met jonge kinderen dus. Accommodatie is gelegen in een bosrijke zone. De houten chalets worden geflankeerd door een prachtig stukje natuur. Bovendien is alles binnen wandel- en ski-afstand. Wat maakt dat je zo vanuit je verblijfplaats de piste op kunt. Deze laatste kent een uitgebreid en gevarieerd aanbod, voor ieder niveau. 

Skigebied

Les Trois Vallées

Hoogteligging dorp

1400 m

Aantal km piste

600 km in skigebied Les Trois Vallées

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
317 215 74 71 70 40 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme de La Tania
Tel. 0033-479-084040
info@latania.com
www.latania.com

Skischolen

Twee skischolen aanwezig met een ruime oefenweide. Les in het Nederlands is mogelijk, maar op aanvraag en in groep te volgen. De cursussen bedragen vijf dagen begeleiding en kennen een prijskaartje van gemiddeld 135 euro. 

Kinderinfo

Voor de kleinsten is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien vanaf drie jaar. 

Sport & Fitness

Gasten hebben in La Tania de mogelijkheid tot skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, paragliden, fitnessen, zwemmen, rodelen, curlen, hondensleeën, paardrijden en een tocht maken met de sneeuwscooters. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is overwegend bescheiden maar desalniettemin zullen de gasten hier fijne tijden kennen. Er zijn acht degelijke restaurants gevestigd, drie bars, een pianobar, drie cafés, drie pubs, twee disco's, twee dancings, een bioscoopcomplex en een concertzaal. Men had het dus erger kunnen treffen.

Afstand tot Brussel

964 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 160 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Moutiers op 20 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?