Home » Zwitserland » Skidorp La Tzoumaz print deze pagina
icon skigebied La Tzoumaz

Skidorp La Tzoumaz (Zwitserland)

Algemene info

La Tzoumaz staat overal bekend voor het in het bezit zijn van de langste sleepiste van Franstalig Zwitserland. Gasten gaan met de kabelbaan naar het op 2354 m hoogte gelegen Soleyres en vanaf dat bergstation suizen de sleeën van een speciaal voor hen gereserveerde piste naar het dorp beneden. Verder is het een overwegend eenvoudig dorp, maar wel van alle comfort voorzien. Er zijn bijvoorbeeld twee sportzaken, een supermarkt, vijf hotels/restaurants en meerdere andere zaken. Alle basisbehoeften van de gemiddelde wintersporter worden dus ruimschoots voorzien. Dat gaat ook op voor het on- en off-piste sportaanbod. Eveneens geldig voor de afwisseling in mogelijkheden. Dit oord is vooral geschikt voor rustzoekers en jonge gezinnen. Ze kunnen het werkwoord 'tzoumer', waarvan de plaatsnaam is afgeleid, perfect toepassen. Of met andere woorden: een pauze nemen. 

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Les Quatre Vallées

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

409 km in skigebied Les Quatre Vallées

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
140 180 18 46 27 15 0 2

Toeristische informatie

La Tzoumaz Tourisme

Service informations
1918 La Tzoumaz
Tel. +41 (0)27 306 18 51
Info@latzoumaz.ch

Skischolen

In La Tzoumaz is één skischool aanwezig met 25 leraren, welk les in het Nederlands mogelijk maakt. De alpinecursus duurt vijf dagen en kost ruim 200 euro. De snowboardsessie kost voor dezelfde duur opmerkelijk genoeg nog eens 30 euro meer. 

Kinderinfo

Voor de kids is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien. Deze gaan beiden in voor de jongsten vanaf twee jaar en maximum vier uur per dag. En deze goede zorgen voor slechts 20 euro, inclusief lunch. Ook is er een babylift beschikbaar. 

Sport & Fitness

Sporten doe je hier door middel van skiën, rodelen, snowboarden, langlaufen, wandelen, zwemmen, paragliden, schaatsen en fakkeltochten. Ontspannen gebeurt in de sauna en het massagecenter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden après-ski met vijf restaurants, drie bars, vijf cafés, een wijnbar, vijf pubs, een disco voor het avondlijk vertier en verschillende kunstgalerijen.

Afstand tot Brussel

814 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 165 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Riddes-Martigny op 15 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?