Home » Oostenrijk » Skidorp Lanersbach-Hintertux print deze pagina
icon skigebied Lanersbach-Hintertux

Skidorp Lanersbach-Hintertux (Oostenrijk)

Algemene info

Lanersbach Hintertux ligt in het skigebied Zillertal 3000 en bevindt zich aan de voet van de gletsjer Hintertuxer waardoor het een sneeuwzekere gemeente is. In dit dorp richt men zich niet tot een bepaalde doelgroep, maar is werkelijk iedereen welkom. Feestvierders kunnen afzakken na een dag op de pisten in de bars en pubs. Ouders kunnen hun kinderen achterlaten in de opvang en zorgeloos de pisten onveilig maken. Daarnaast hoef je niet dagelijks op de latten te staan om te spreken van een échte wintervakantie. Wintersporters kunnen evenzeer de natuur intrekken of gaan rodelen tijdens hun verblijf in Lanersbach-Hintertux.

Skigebied

Zillertal: Ski Zillertal 3000

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

331 km in skigebied Zillertal: Ski Zillertal 3000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 134 59 25 22 11 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5287-8506

E-mail: info@tux.at

Website: www.tux.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Tux zijn er drie skischolen aanwezig waar je terecht kan om de nodige vaardigheden aan te leren. Om een skiles te volgen in groep betaal je tussen de 50 en 55 euro voor een dag. Snowboarders hoeven maar 45 euro te betalen, maar als ze er een uitrusting bij willen komt de prijs neer op 54 euro. Wie kiest voor privébegeleiding gedurende 4 uur per dag moet 185 euro op de tafel leggen. Als er nog een extra persoon aan toegevoegd wordt, moet je telkens 15 euro extra betalen.

Kinderinfo

De allerkleinsten hoeven nog niet de latten te staan om begeleid te worden, zij krijgen namelijk alle zorgen in de Kindergarten. Daar kunnen ze spelen, een frisse neus halen met een korte wandeling en sneeuwmannen bouwen. Voor deze opvang moet je dagelijks 22 euro betalen. Als ze eenmaal wel groot genoeg zijn om te leren skiën, kunnen ze al spelenderwijs de technieken leren beheersen en toch nog uren plezier beleven. Zo'n dag komt wel neer op 50 euro en met de middagopvang en het nodige materiaal erbij stopt de teller op 71 euro.

Activiteiten

Om wat afwisseling te hebben tijden je vakantie kan je ook nog een sneeuwwandeling maken en ongerepte natuur verkennen, ijsstoksschieten of rodelen. Als het eens een dagje minder weer is, hoef je je niet te vervelen op de hotelkamer, maar kan je onder andere gaan biljarten, fitnessen en squashen. Bovendien kan je deze gemeente ook van enkele theater- en muziekvoorstellingen genieten.

Sport & Fitness

Ski Zillertal 3000 is het skigebied waarvan Lanersbach-Hintertux een onderdeel is. Snowboarders en skiërs zullen op deze plek de tijd van hun leven doorbrengen dankzij de 225 kilometer aan pisten. Wat zo apart is aan dit skioord, is dat er ook voor de professionals verschillende pisten aanwezig zijn. Verder hebben de snowboarders in Ski Zillertal 3000 alle luxe die ze zich maar kunnen wensen. Zo zijn er meerdere funparken en quarterpipes beschikbaar.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Toeristen kunnen in het Oostenrijkse dorp Lanersbach-Hintertux de echte bourgondiër uithangen wat hier zijn er restaurants en cafés à volonté. Wil je het rustig houden, ga dan iets lekkers eten in de diverse restaurants. Maar je kan evengoed het nachtleven induiken en feesten tot de zon opkomt.

Afstand tot Brussel

956 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Mayrhofen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?