Home » Frankrijk » Skidorp Lans en Vercors print deze pagina
icon skigebied Lans en Vercors

Skidorp Lans en Vercors (Frankrijk)

Algemene info

Lans en Vercors is een idyllisch bergdorp dat gekend is om zijn wel erg kindvriendelijke instelling. Het is bovendien slechts acht kilometer gelegen van Villard de Lans, wat ideaal is voor de gasten die al hun uitwijkmogelijkheden open willen houden. Het is geen oord waar het bruisende leven van het scherm spat, mits het overwegend onbekend is bij het grote publiek. De gelukkigen onder ons die er wel voor kiezen in Lans en Vercors te verblijven, mogen dan ook genieten van de zero wachttijden en de uitgestrekte pistes waar niemand je iets in de weg zal komen leggen. De liefhebbers komen hier herbronnen, weg van alle drukte en het dagelijkse leven. En geef ze eens ongelijk. 

Skigebied

Le Vercors

Hoogteligging dorp

1020 m

Aantal km piste

165 km in skigebied Le Vercors

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
51 48 26 17 7 2 0 0

Toeristische informatie

Office du Tourisme Lans en Vercors
Tel. 0033-476-954262
tourisme@lansenvercors.info
www.ot-lans-en-vercors.fr

Skischolen

Eén skischool met 30 leraren aanwezig op de brede oefenweide. De cursussen duren zes dagen en zijn met quasi 80 euro als prijs aanzienlijk goedkoper dan de omringende skioorden. 

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er goede zorgen voorzien in de kinderopvang, de skikinderopvang en een overzicht aan het onthaal van de toeristische dienst van alle beschikbare crèches en babysits na de piste-uren. Er wordt iedere middag animatie in het centrum van de stad georganiseerd en de jongsten kunnen ravotten op het kinderspeelplein. Ook is er een babylift en een lopende bandlift aanwezig. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen, schaatsen, rodelen, curlen, paragliden en deelnemen aan de frequent georganiseerde fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden après-ski met tien eetgelegenheden, zeven bars, zeven cafés, een tea room, een wijnbar, zeven pubs, een bioscoop en een dancing. Maar sfeer maak je natuurlijk nog altijd zelf en er is genoeg voorzien om daar een handje in te helpen in Lans en Vercors. 

Afstand tot Brussel

909 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Grenoble op 25 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?