Home » Frankrijk » Skidorp Le Corbier print deze pagina
icon skigebied Le Corbier

Skidorp Le Corbier (Frankrijk)

Algemene info

Gesticht in 1967, beschikt het bergdorp Le Corbier over een middelgroot skigebied dat overwegend geschikt is voor de beginners en lichtgevorderden onder de wintersporters. Afgezien van enkele interessante off-piste trajecten zijn er voor de profs immers geen zwarte of buckelpistes terug te vinden. Het oord is autovrij en de accommodatie is op enkele uitzonderingen na direct aan de trajecten gelegen. Zo kan je als fanatiekeling met je latten aan onmiddellijk de deur uit en de piste op. Door efficiënte en moderne infrastructuur worden wachttijden veelal vermeden en kunnen gasten dus ongestoord over en weer op de afdalingen. De bevolking is erg gastvrij en kinderen worden hier met open armen onthaald. 

Skigebied

Les Sybelles

Hoogteligging dorp

1550 m

Aantal km piste

310 km in skigebied Les Sybelles

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
161 108 41 51 25 0 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Le Corbier
Tel. 0033-479-830404
info@le-corbier.com
www.le-corbier.com

Skischolen

Eén skischool met 60 leraren en een oefenweide aanwezig. Les in het Nederlands mogelijk. De cursussen duren zes dagen en kosten gemiddeld 110 euro.

Kinderinfo

Voor de jonge spruit is er goede zorg voorzien bij de kinderopvang en skikinderopvang. Ook is er een babylift en een lopende bandlift beschikbaar voor de familie. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, curlen, paragliden, zwemmen, fitnessen, schaatsen, hondensleeën en een tocht maken op de sneeuwscooter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski telt 18 restaurants, 18 bars, 13 cafés, twee tea rooms, een pub, een dancing en een bioscoopcomplex. Genoeg voor heel wat nachtelijk vertier dus. 

Afstand tot Brussel

967 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 200 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Jean de Maurienne op 17 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?