Home » Zwitserland » Skidorp Lenzerheide-Valbella print deze pagina
icon skigebied Lenzerheide-Valbella

Skidorp Lenzerheide-Valbella (Zwitserland)

Algemene info

Lenzerheide biedt een prachtig kader voor een avontuurlijke en ontspannende vakantie met zijn idyllische, parkachtige landschap van het hooggelegen dal waarin het gelegen is. Zowel in de winter- als zomermaanden wacht er een veelzijdig wintersportgebied aan beide zijden van het dal op de grote én kleine sneeuwsportvrienden. Ongeacht of u wilt wandelen, langlaufen, rodelen, skiën, snowboarden, schaatsen, of gewoon even in de sneeuw op adem wilt komen, nodigt dit wintersportoord u uit tot een verblijf. En hoewel het gezegde luidt: een medaille heeft ook zijn keerzijde, gaat dit niet op voor de mooie plek Lenzerheide. Vanuit welk standpunt ook, er is aan beide kanten zon! Letterlijk en figuurlijk, want op beide dalkanten kunnen gasten genieten van perfect geprepareerde pistes én werken aan hun kleurtje. 

Skigebied

Lenzerheide-Valbella

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

155 km in skigebied Lenzerheide-Valbella

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Ferienregion Lenzerheide

7078 Lenzerheide
Tel. +41 (0)81 385 11 20
Inof@lenzerheide.com

Skischolen

Lenzerheide beschikt in totaal over maar liefst acht skischolen die 180 leraren onderbrengen. Er is bovendien een ruime oefenweide aanwezig en lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk. De alpinecursus duur vijf dagen en kost 190 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden. De langlaufcursus beslaat een tijdspanne van drie dagen en bedraagt 62 euro.

Kinderinfo

Voor de jongsten is een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien. De eerste is toegankelijk voor kinderen vanaf vier jaar, de tweede vanaf acht jaar. Beiden kosten quasi 40 euro inclusief lunchpakket voor de spruit. Verder is er in het bergdorp nog een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift gevestigd.

Evenementen

Lenzerheide heeft heel wat op de kalender staan, dus vervelen in dit bergdorp is uitgesloten! In juni gaat het Women's Bike Festival van start: alles gaat om vrouwen en de mountainbike, zoals u wel al kon raden. Voor de charmante dames worden er lezingen en tochten in de regio gehouden. Later die maand wordt de Graubünden-marathon georganiseerd. Deelnemers maken vanuit Chur een klim op de Parpaner Rothorn. Volgens promotors ook wel de zwaarste marathon ter wereld. In augustus gaat de Graubünden Walking door: het langste traject loopt naar de top van de Rothorn, met tijdmeting weliswaar. Diezelfde maand vindt ook de Alpenchallenge plaats: een fietsmarathon-event over vier passen, namelijk de Albula, Bernina, Forcla di Livigno en Julier. En tenslotte kan je nog een tocht maken van juni tot en met oktober op de Handy-Safari, waarbij uw mobiele telefoon uw persoonlijke gids is. Met ingewikkelde vragen, verrassende antwoorden en een prijs, wordt wandelen in dit vakantiedorp een geheel nieuwe belevenis. 

Sport & Fitness

Sporten doe je hier door te skiën, snowboarden, schaatsen, rodelen, paragliden, indoor tennissen, fitnessen, wandelen, curlen of deel te nemen aan de fakkeltochten en ballonvaarten. Lichaam en ziel herbronnen kan in de sauna, het solarium, het thermaalbad en de massagecentra.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is hier ruim vertegenwoordigd. Lenzerheide biedt zijn gasten zomaar even 45 restaurants , 27 bars, 5 pianobars, 10 cafés, een tearoom, twee wijnbars, twee disco's en een theater aan. En overdag natuurlijk ook een bibliotheek, een volksmuseum en een skimuseum.

Afstand tot Brussel

789 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 130 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Chur op 17 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?