Home » Zwitserland » Skidorp Les Diablerets print deze pagina
icon skigebied Les Diablerets

Skidorp Les Diablerets (Zwitserland)

Algemene info

Les Diablerets is gelegen tussen het meer van Genève en Gstaad, gekend als het centrum van avontuurlijke sporten. De Glacier 3000 is het hart van de Waadtländer Alpen en biedt ongekend sneeuw- en gletsjerplezier. Maar dat was in de Middeleeuwen wel even anders. Het vakantiedorp heeft zijn naam te danken aan de rotswand van het bergmassief dat de plaats omsluit in het Ormontdal, omdat het toen gekend was als een gevaarlijke en vervloekte plaats waar de duivel zijn gang ging. Bang hoef je er tegenwoordig niet te zijn, wel overwegend dapper, betreffende het grote aantal avontuurlijke sporten waartoe de mogelijkheid wordt aangeboden. Bovendien draagt Les Diablerets het kwaliteitskenmerk "Gezinnen welkom". Een kindvriendelijk eventprogramma, aangepaste prijzen en infrastructuur kenmerken de inspanningen ten behoeve van de kleine vakantiegangers. 

Skigebied

Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

191 km in skigebied Les Diablerets & Villars-sur-Ollon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
63 50 12 27 9 10 0 1

Toeristische informatie

Diablerets Tourisme

Rue de la Gare
Case postale 144
1865 Les Diablerets
Tel. +41 (0)24 492 00 10
Info@diablerets.ch

Skischolen

Eén skischool aanwezig met 50 leraren plus oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk op aanvraag. De alpinecursus duurt zes dagen en kost quasi 150 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een skikinderopvang vanaf vier jaar voorzien, betreffende maximum acht uur per dag voor 50 euro, inclusief lunch. Deze laatste is niet verplicht aan te kopen. Ook is er een kinderkaroussel en een babylift aanwezig. 

Activiteiten

Les Diablerets kent twee highlights: het wijnmuseum Aigle en de Saline de Bex. Het Waddtländer wijnmuseum, gevestigd aan het meer van Genève verhaalt 2000 jaar geschiedenis van de wijnbouw. De zoutmijn Saline de Bex biedt rondgangen aan in het onderaardse labyrint. Wie hier te snel uitgekeken is of liever andere oorden opzoekt, kan richting Gstaad-Saanenland trekken. Deze naburige regio in het Berner Oberland is dé ontmoetingsplaats van de high society, dus zeker een bezoekje waard. 

Evenementen

Vakantiedorp Les Diablerets heeft drie jaarlijkse events op de kalender staan. Zo is er in juli de Nacht van de Duivels of de Nuit de Diables: een groot zomerfeest met voorstellingen, sportieve activiteiten, bars en muziek waar gasten en lokale bevolking kunnen verbroederen. In september gaat het Festival International du Film Alpin door. Dit is een filmfestival over bergen en milieu waarbij onderscheidingen worden toegekend aan de beste producties op het gebied van documentaires, freeride, extreme sport en topprestaties. Einde oktober wordt het Festival van de Ländlermuziek georganiseerd. Fans van volksmuziek kunnen bij deze gelegenheid enkele van de beste ländlerorkesten van Zwitserland beluisteren.

Sport & Fitness

Je hebt hier de mogelijkheid tot het beoefenen van het snowboarden, skiën, wandelen, langlaufen, rodelen, schaatsen, curlen, paragliden, indoor tennissen, zwemmen, enzovoorts. Ontspannen doe je achteraf in de sauna en de massagecentra.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven in Les Diablerets is van een gemiddeld niveau. Er zijn twintig restaurants, vijf bars, 18 cafés, een tea room, een wijnbar, twee pubs, een disco en een concertzaal aanwezig. En ook de bibliotheek, het volksmuseum, het skimuseum en de kunstgalerijen mogen hier niet ontbreken?

Afstand tot Brussel

784 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 120 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?