Home » Frankrijk » Skidorp Les Houches print deze pagina
icon skigebied Les Houches

Skidorp Les Houches (Frankrijk)

Algemene info

Het relatief kleine, maar charmante familiedorp Les Houches heeft werkelijk het meest fenomenale uitzicht op de majestueuze Mont Blanc. Het is een oud oord dat slechts een kleine tien kilometer van het geroemde Chamonix ligt, ideaal dus voor de wintersporters die ervoor kiezen alle uitwijkmogelijkheden open te houden. Les Houches bezit slechts een overwegend eenvoudig skigebied, maar dat wordt onmiddellijk gecompenseerd door de aansluiting op de andere kant van de berg. Met name het wintersportgebied van St. Gervais. Zo wordt een eerder beperkt piste-aanbod uitgebreid tot de meest uiteenlopende keuzemogelijkheden. De prijzen die men in Les Houches hanteert, zijn erg laag, wat aantrekkelijk is voor jonge families. Ook de uitgebreide kindervoorzieningen zoals animatie, faciliteiten op de pistes en opvang zijn een enorm pluspunt. 

Skigebied

Chamonix

Hoogteligging dorp

1008 m

Aantal km piste

147 km in skigebied Chamonix

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 70 38 19 18 14 0 1

Toeristische informatie

Office de Tourisme Les Houches
Tel. 0033-450-555062
info@leshouches.com
www.leshouches.com

Skischolen

Twee skischolen met 70 leraren en een ruime oefenweide aanwezig. Voor de kinderen zijn speciale trainingsprogramma's voorzien. Zo staan ze in no-time zelfzeker naast mama en papa op de latten! Lessen in het Nederlands volgen is geen enkel probleem, maar dient wel op aanvraag te gebeuren. De cursussen bedragen zes dagen, ongeacht of je wil skiën, snowboarden of langlaufen. De begeleiding van een prof op de oefenweide of de piste kost gemiddeld 140 euro 

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er goede zorg voorzien in de kinderopvang en skikinderopvang vanaf drie maanden. Daarnaast is er animatie in het centrum van de stad voorzien die dagelijks rond de middaguren doorgaat. In het hoogseizoen kunnen kinderen ravotten in de speeltuin, die dan ongekend plezier biedt door de dikke laag sneeuw. Verder brengt een babylift en een lopende bandlift je telgen naar hun hoogste skipunt. 

Sport & Fitness

Actievelingen komen hier skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen, paardrijden, snowraften, rodelen, curlen, paragliden, schaatsen, zwemmen, tennissen en deelnemen aan fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Gasten kunnen hun hart ophalen aan deze après-ski. Misschien is ze eerder bescheiden, maar dan nog komt ze perfect tegemoet aan de eisen van de gemiddelde wintersporter. Zo zijn er twintig degelijke eetgelegenheden, vijf bars, vijf pubs, vijf cafés, een dancing, een disco, een theater, een concertzaal en meerdere kunstgalerijen. 

Afstand tot Brussel

917 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 90 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?