Home » Frankrijk » Skidorp Les Orres print deze pagina
icon skigebied Les Orres

Skidorp Les Orres (Frankrijk)

Algemene info

Les Orres is een charmant bergdorp en is bovendien ook nog eens modern, autovrij en erg kindvriendelijk. Het bevat de mooie wijken Pramouton, Pré-Bois en Bois-Méan. De pistes zijn overwegend rood en voornamelijk op het noordwesten gericht. De trajecten zijn gekenmerkt door het idyllische, bosrijke landschap waardoor ze kronkelen. Niet onbelangrijk is het lage tarief dat als een rode draad door deze contreien loopt. 

Skigebied

Les Orres

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

63 km in skigebied Les Orres

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
12 40 12 15 8 0 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Les Orres
Tel. 0033-492-440161
ot.lesorres@lesorres.com
www.lesorres.com

Skischolen

Twee skischolen aanwezig met ruim honderd profs die je begeleiden op en naast de oefenweide. De cursussen duren hier zes dagen, 13 uur en bedragen gemiddeld 30 euro. Inderdaad, u leest het goed. Les Orres kent een groot voordeel aan zijn eerder beperkte publiek, en dat is het recht evenredige prijskaartje. Tot op de dag van vandaag zijn de prijzen hier meer dan schappelijk te noemen om van de gasten vaste habitués te maken. 

Kinderinfo

De kinderen ontvangen goede zorgen in de kinderopvang en skikinderopvang vanaf twee jaar. Verder is er een kinderkaroussel, een speelplein, kinderanimatie, een babylift en een lopende bandlift voorzien voor de jongsten van de familie. 

Sport & Fitness

Actieve zielen komen hier niet alleen om te herbronnen, maar ook om te bewegen natuurlijk! Ze doen dat in Les Orres door te skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, paragliden, zwemmen, fitnessen, hondensleeën, rodelen, curlen, schaatsen, tennissen, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is bescheiden, maar aanvaardbaar voor de nederige prijzen die je hier betaalt. Zo zijn er twintig degelijke restaurants gevestigd, 16 gezellige bars, een tearoom, een wijnbar, een disco, een dancing, vijf pubs, een bioscoopcomplex, kunstgalerijen en een concertzaal. 

Afstand tot Brussel

1026 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève

Dichtstbijzijnde treinstation

Embrun op 15 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?