Home » Zwitserland » Skidorp Leukerbad print deze pagina
icon skigebied Leukerbad

Skidorp Leukerbad (Zwitserland)

Algemene info

De Romeinen kenden reeds de helende werking van de bronnen van dit thermenoord. Leukerbad ligt goed beschut in een Walliser zijdal en is tegenwoordig vooral een reisdoel voor zowel wellness-vrienden als voor sportenthousiastelingen. Maar na de sportieve activiteiten zijn er nauwelijks gasten die de gelegenheid laten voorbijgaan om bij te komen in de warmwaterbronnen. Deze laatsten versnelden bovendien de toeristische ontwikkeling van de plaats tot het grootste oord met thermen en wellness-voorzieningen van Zwitserland. Tegenwoordig is het ook erg gekend als medisch revalidatiecentrum. Het heeft trouwens een autovrije dorpskern en biedt zowel off- als on-piste in ieder jaargetijde gevarieerde sportmogelijkheden.

Skigebied

Leukerbad

Hoogteligging dorp

1411 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Leukerbad

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Leukerbad Tourismus

Rathausstr.8
Postfach 100
3954 Leukerbad
Tel. +41 (0)27 472 71 71
Info@leukerbad.ch

Skischolen

Er zijn twee skischolen met 50 leraren en een oefenweide aanwezig. De alpinelessen kosten 130 euro en beslaan vijf dagen. Voor de snowboardsessies en langlaufcursus gelden dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er een kinderopvang en een skikinderopvang gevestigd. Beide zijn toegankelijk voor kinderen vanaf drie jaar, betreffende vier uur per dag aan een tarief van 40 euro, exclusief lunch. Daarnaast is er ook nog een babylift en een lopende bandlift ter beschikking gesteld.

Activiteiten

Highlights zijn de Gemmipas, het Burgerbad, de Lindner Alpentherme, Leuk stad en Pfynwald.

Evenementen

Jaarlijks vindt tijdens het eerste weekend van juli het Internationaal Literatuurfestival Leukerbad plaats. Eind juli wordt het schaapherdersfeest op de Gemmipas gehouden.

Sport & Fitness

Er zijn mogelijkheden tot wandelen, langlaufen, skiën, snowboarden, schaatsen, squashen, indoor tennissen, zwemmen, paragliden, fakkeltochten, curlen, rodelen, en meer. Relaxen gebeurt in de sauna, het fitnesscentrum, het solarium of het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Leukerbad beschikt over 50 restaurants, vijf bars, drie pianobars, vijf cafés, drie wijnbars, een disco, een dancing, een concertzaal, kunstgalerijen en een theater. Jammer maar helaas is er voor de liefhebbers hier geen bibliotheek of volksmuseum terug te vinden.

Afstand tot Brussel

855 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genf op 197 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Leuk-Susten op 16 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?