Home » Zwitserland » Skidorp Leysin print deze pagina
icon skigebied Leysin

Skidorp Leysin (Zwitserland)

Algemene info

Leysin is gelegen op een zonnig terras boven Aigle in het Beneden-Rhônedal, dat een heerlijk uitzicht biedt op de Rhônevlakte, de Mont Blanc, Dents du Midi en Diablerets. Deze aantrekkelijke vakantiewereld was vroeger bekend vanwege zijn zonnige en milde klimaat als kuuroord voor longaandoeningen. Sinds de jaren '50 opende de Club Med hier een vakantieresort aan de voet van de Tour d'Aï. Sindsdien heeft het zich tot een volwaardige eindbestemming ontwikkeld en is bovendien het jaar rond open. Leysin is ook met het kwaliteitsmerk "Gezinnen welkom" onderscheiden. Het zomer-kinderanimatieprogramma biedt onder meer een spannend schattenzoeken en bezoekjes aan de dieren- en kaasboerderij. 

Skigebied

Leysin

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

100 km in skigebied Leysin

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Leysin Tourisme

Place Large
1854 Leysin
Tel. +41 (0)24 493 33 00
Info@leysin.ch

Skischolen

Leysin beschikt over een enkele skischool met oefenweide. Lessen in het Nederlands zijn mogelijk op aanvraag. De alpinecursus duurt zes dagen en maakt je 150 euro armer. Voor de snowboard en de langlaufcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de jongsten is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien. Ook staat er een kinderkaroussel en een babylift ter beschikking van de kleintjes. 

Activiteiten

Enkele leuke activiteiten zijn de tocht naar en tour in het Château d'Aigle en het traject van het smalspoor-spoorwegnet rondom Aigle.  

Evenementen

Leysin heeft zes vaste waarden op zijn kalender. Zo is er allereerst de Nescafé Champs Open: de wereldbeker van 's werelds beste snowboarders en groot get-together in januari. In maart worden de Internationale sledehondenwedstrijden gehouden in Les Mosses. Ruim 700 honden en hun mushers strijden er dan om de overwinning. Nummer drie is de Original Black Race, gehouden in maart. Het is een innovatieve snowboardwedstrijd in Les Mosses. Op de vierde plaats staat het folklore-muziekfestival Music Panorama in juni op de Berneuse. Ten vijfde gaat in augustus DONC! Rock and Blues Festival door in Les Mosses, dat bovendien gratis is. Nummer zes is het Midzomerfeest aan het bergmeer Lac Lioson. 

Sport & Fitness

Sporten doen de actievelingen door te skiën, snowboarden, fitnessen, langlaufen, rodelen, wandelen, squashen, indoor tennissen, paragliden, zwemmen en curlen. Ontspanning troef in het massagecenter, het solarium en de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven beperkt zich hier tot het theater, verschillende kunstgalerijen, de bioscoop, 16 restaurants, zes bars, 14 cafés, een tea room en een pub. Liefhebbers bezoeken de bibliotheek.

Afstand tot Brussel

779 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 120 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?