Home » Oostenrijk » Skidorp Maishofen print deze pagina
icon skigebied Maishofen

Skidorp Maishofen (Oostenrijk)

Algemene info

Maishofen maakt deel uit van de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land en is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die houdt van oerdegelijke pisten, maar ook wat meer verlangt. In het dorp heb je toegang tot het skigebied Europa Sportregion en daar blijft geen enkele wintersporter op zijn honger zitten. De afdalingen zijn er immers eindeloos. Bovendien kan je ook je vergapen aan de prachtige burcht Saalhof of alle zorgen uitzweten in de sauna. Families zijn eveneens meer dan welkom en kunnen hun kinderen veilig achterlaten in de kinderopvang.

Skigebied

Europa Sportregion

Hoogteligging dorp

767 m

Aantal km piste

138 km in skigebied Europa Sportregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 49 32 20 17 8 4 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6542-683180

E-mail: info@maishofen.com

Website: www.maishofen.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

Wanneer je nog wat extra lessen wil nemen tijdens je skivakantie kan het altijd in een van de twee skischolen van Maishofen. Voor een skiles in groep betaal je gemiddeld 55 euro per dag als je 4 uur met begeleiding op de pisten doorbrengt. Maar je kan ook kiezen voor een halve dag, dat kost amper 41 euro. De snowboarders moet daarentegen voor 2 uur les per dag 46 euro op de tafel leggen. Wie niet houdt van pottenkijkers kan nog altijd opteren voor een individuele begeleiding. Daarvoor komt de prijs neer op 199 euro.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er in de skischool Heugenhauser een aangepast programma voorzien. Zij kunnen de basis aanleren samen met verschillende professionele begeleiders. Er is een aparte skilift voor hen geïnstalleerd in deze regio. Bovendien is er een kindercarrousel op de piste en krijgen de kinderen op het einde van de week elk een medaille voor hun puike prestaties. Verder is er ook tijdens de middag toezicht zodat de ouders een zorgeloze tijd op de latten kunnen doorbrengen. Drie dagen lang les krijgen en daarbovenop het nodige materiaal huren komt neer op 150 euro.

Activiteiten

Hoewel je op de pisten gemakkelijk jouw dagen kan vullen met de diverse afdalingen, heeft het dorp heel wat meer in petto om van jouw vakantie een geweldige belevenis te maken. Zo kan je ook rodelen of een winterwandeling maken. Maar is het eveneens mogelijk om in de sauna tot rust te komen. Geniet bovendien ook van de ongerepte natuur tijdens een rit met de arrenslee. Er worden ook verschillende wandelingen georganiseerd, maar je kan eveneens een concert bijwonen van de plaatselijke muzikanten.

Sport & Fitness

Doordat de gemeente in het Oostenrijkse skigebied Europa Sportregion ligt, zijn de mogelijkheden voor de skiërs en snowboarders eindeloos. Zo zijn er voor elk type wintersporter talloze afdalingen voorzien in het pistenetwerk van 138 kilometer. Er is immers een zo goed als gelijke verdeling tussen de blauwe, rode en zwarte pisten. Daarnaast hebben de langlaufers ook uitdagingen genoeg met 200 kilometer aan loipen. Als het van de snowboarders afhangt zullen ze geregeld naar deze plek terugkomen, want er zijn voor hen funparken, quarterpipes en halfpipes voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In de restaurants en cafés van Maishofen kan je volledig ontspannen. Ga eens langs in Kammereggalm als je een pauze tijdens een van je afdalingen wil nemen of geniet van een diner in Kammerlander en Victoria. Verder kan je in de discotheek Tiffany tot in de vroege uurtjes dansen. In totaal zijn er misschien geen tientallen pubs waar je naartoe kan trekken, maar dat kan de pret in deze gemeente absoluut niet bederven.

Afstand tot Brussel

963 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Maishofen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?