Home » Zwitserland » Skidorp Malbun print deze pagina
icon skigebied Malbun

Skidorp Malbun (Zwitserland)

Algemene info

Malbun is zowat de belangrijkste vakantieplek in het kleine Vorstendom Liechtenstein. Zowel in de zomer- als de wintermaanden voelen gezinnen zich hier op hun plaats. De nabijgelegen hoofdstad Vaduz biedt alleen maar meerwaarde aan een verblijf voor de gasten, mits zijn vele culturele bezienswaardigheden. Halverwege Vaduz ligt ook nog eens het educatieve Triesenberg hoog boven het Rijndal. Een Heimatmuseum informeert hier over de geschiedenis van de Walser nederzetting. Ook de bevolking draagt bij aan de authenticiteit van het bergdorp. Ze spreken immers tot op de dag van vandaag een nog goed bewaard gebleven Walser dialect. Maar ooit behoorde Malbun in de winterperiode toe aan de geesten, dat valt in verschillende geschriften uit vroeger tijden na te lezen. Tegenwoordig zijn ze verdreven en heeft het vakantiedorp als attractieve, sneeuwzekere en familievriendelijke wintersportplaats zijn naam gemaakt.

Skigebied

Malbun

Hoogteligging dorp

1600 m

Aantal km piste

23 km in skigebied Malbun

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Tourist Office Malbun

Tel. +41 (0)23 263 65 77
malbuninfo@tourismus.li

Skischolen

Er situeert zich een enkele skischool in Malbun met 20 leraren en een ruime oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk op aanvraag en in groep. de Alpinecursus heeft een tijdsbestek van vijf dagen en bedraagt 125 euro. Voor de snowboard- en de langlaufsessies gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kroost is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien vanaf drie jaar, acht uur per dag bestrijkend en 33 euro bedragend, inclusief lunch. De kinderkaroussel, babylift en lopende bandlift staan dag in dag uit ter beschikking. 

Activiteiten

Highlights zijn het skimuseum in Malbun, de roofvogelshow in de valkerij Galina Malbun, de Sareiser Joch, het Walser Heimatmuseum en de Musea van Vaduz.

Evenementen

Top events hier zijn de Josefi-langlaufestafette in Steg, de Malbuner Sommerchilbi zomer-jaarmarkt en het Malbuner ezelfeest.

Sport & Fitness

Je verbrandt hier de calorieën door te skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, schaatsen, curlen, fitnessen, zwemmen, hondesledetochten en snow scooteren. Je relaxt in de sauna, het solarium en het massagecenter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven is hier volstrekt niet bestaand. Er zijn elf restaurants, een bar en een café waar je je mee zal moeten troosten. Of met het volksmuseum en het skimuseum natuurlijk.

Afstand tot Brussel

771 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 115 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Buchs op 25 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?