Home » Oostenrijk » Skidorp Mallnitz print deze pagina
icon skigebied Mallnitz

Skidorp Mallnitz (Oostenrijk)

Algemene info

In het nationale park Hohe Tauern ligt het Oostenrijkse skidorp Mallnitz. Deze gemeente opent de deuren maar al te graag voor families en gezinnen. Voor de kinderen zijn er namelijk in de skischolen speciale lessen waardoor ze de wintersport in geen tijd zullen beheersen. Daarnaast kunnen ook de allerkleinsten hier moeiteloos worden opgevangen. De après ski is bovendien eerder gemoedelijk waardoor je van een goede nachtrust kan genieten in dit dorp. Dankzij de talloze pisten en loipen kan je hier de tijd van je leven doorbrengen.

Skigebied

Mallnitz & Flattach

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

83 km in skigebied Mallnitz & Flattach

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
21 48 19 7 4 3 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4784-290

E-mail: info@mallnitz.at

Website: www.mallnitz.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In de twee skischolen kunnen wintersporters hun technieken wat verfijnen tegen een voordelige prijs. Een groepsles van 4 uur komt voor de skiërs en snowboarders namelijk neer op 40 euro. Als ze daarentegen liever niet in groep begeleid worden, kunnen ze voor een privécursus kiezen. Voor een skiër of snowboarder die een volledige dag de aandacht wil van een ski-instructeur komt de prijs dan neer op 150 euro, maar daar komt een toeslag van 20 euro bij telkens wanneer er een extra persoon bijkomt. De prijzen in beide scholen zijn bovendien hetzelfde.

Kinderinfo

Mallnitz laat de kinderen niet in de steek. In de skischolen zijn namelijk aangepaste programma's voor hen voorzien opdat ze de tijd van hun leven hier kunnen spenderen. Zo is er een carrousel, maar zijn er nog verschillende slalommen en andere hindernissen op de pisten aanwezig. De kinderen vervelen zich geen minuut en leren tegelijkertijd hoe ze precies op de latten moeten staan. Tijdens de middag kunnen ze bovendien met hun vriendjes opgevangen worden door de instructeurs en krijgen ze een heerlijke lunch. Voor dertig euro amuseren jouw kinderen zich een volledige dag op de pisten en met nog eens 8 euro worden ze tijdens de middag ook onder toezicht gehouden.

Activiteiten

Vakantiegangers hoeven in deze regio echter niet enkel op de latten te staan om verzekerd te zijn van een fantastische reis. Zo kunnen ze de wondermooie natuur ook ontdekken dankzij de verschillende uitgestippelde wandelwegen. Doordat de gemeente bovendien in het nationale park Hohe Tauern ligt, kan je je volledig laten overdonderen door de landschappen. Verder kan je ook rodelen, ijsstokschieten en raften.

Sport & Fitness

De gemeente bevindt zich in het skigebied Mallnitz & Flattach op een hoogte tussen 1267 meter en 3122 meter, maar het is niet enkel daarom een sneeuwzeker gebied. Dankzij de gletsjer Mölltaler ligt hier van december tot april een laagje sneeuw. Zowel voor de skiërs en snowboarders als voor langlaufers zijn er talrijke afdalingen en routes voorzien waarop ze zich kunnen uitleven. Zo is er een pistenetwerk van 88 aanwezig en zijn er in totaal 85 kilometer aan loipen. In de twee funparken en de halfpipe kunnen snowboarders ook nog eens het beste van zichzelf geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven in Mallnitz is klein maar fijn. Verwacht geen uitbundig feestgedruis elke nacht, maar je kan je wel eens een avond flink laten gaan. In de discotheek kan je bijvoorbeeld de dansvloer onveilig maken, maar je kan ook rustig iets gaan drinke in Gasthof Dorfwirt of Moni. Laat je bovendien culinair verwennen in verschillende gezellige eethuizen.

Afstand tot Brussel

1025 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Mallnitz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?