Home » Frankrijk » Skidorp Manigod print deze pagina
icon skigebied Manigod

Skidorp Manigod (Frankrijk)

Algemene info

In het idyllische hart van het Massif des Aravis situeert zich het zonnige, gastvrije doprje Manigod. Door de eeuwen heen is al zijn rust en schoonheid geconserveerd gebleven met de mooie dikke witte laag sneeuw die er het hele jaar rond ligt. Mede dankzij de de bergen die het skiresort omgeven. Met name de Tournette, de Mont Charvin en l'Etable. Het centrum heet Manigod Village en de gasten kunnen er nog genieten van een authentiek, herbronnend verblijf door de misloop van het grote publiek in deze contreien. Je kan er verblijven in houten huizen die soms enkele eeuwen oud zijn. Je ademt de cultuur en het verleden van deze streek hier als het ware in door simpelweg een wandeling door de dorpskern te maken of er voor een meerdaags verblijf te kiezen. Je kunt op meerdere speciaal aangelegde terrassen bovendien genieten van majestueuze vergezichten die je je leven lang zullen bijblijven. 

Skigebied

Massif des Aravis

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

190 km in skigebied Massif des Aravis

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
105 79 38 57 24 7 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Manigod
Tel. 0033-450-449244
infos@manigod.com
www.manigod.com

Skischolen

Eén skischool met oefenweide aanwezig. Cursussen lopen over vijf dagen en kosten gemiddeld 90 euro. De prijzen liggen hier inderdaad aanzienlijk lager, maar dat is dankzij het beperkte publiek dat hier de revue passeert. 

Kinderinfo

Voor kinderen is er een skikinderopvang, een kinderopvag, een babylift, een speelterrein, een lopende band
lift en kinderanimatie in het centrum voorzien. 

Sport & Fitness

Gasten hebben gelukkig wel een relatief uitgebreid sportaanbod. Ze kunnen hier hun hart ophalen met skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, zwemmen, hondensleeën, paardrijden, curlen, rodelen, snowraften en tochten met de sneeuwscooter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een haast belachelijke après-ski. Nachtbrakers mijden deze plek beter als in hun ogen een geslaagde vakantie een feestelijke vakantie is. Voor de gezelligheid kan je wel terecht in de vijf restaurants, vijf bars en vijf pubs. Mensen die zich jong van hart voelen kunnen het natuurlijk nog altijd zelf bont maken in hun chalet met wat muziek en rijkelijk vloeiende drank. Let wel: vanaf elf uur 's avonds wordt er streng gecontroleerd op overlast. Misschien ook (on)rechtstreeks de reden voor het ontbreken van een uitgaansleven hier? 

Afstand tot Brussel

856 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 70 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Annecy op 27 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?