Home » Oostenrijk » Skidorp Maria Alm print deze pagina
icon skigebied Maria Alm

Skidorp Maria Alm (Oostenrijk)

Algemene info

Maria Alm is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Het dorpje doet niet mee aan het drukke après skigebeuren, maar stelt je op culinair vlak absoluut niet teleur. Bovendien zijn gezinnen en families hier graag geziene gasten en worden er voor de kinderen aparte lessen georganiseerd in de skischolen. Toch moet je geen beginner zijn om hier de tijd van je leven te spenderen, want het pistenetwerk van 150 kilometer biedt voor ieder wat wils.

Skigebied

Hochkönigs Winterreich

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

150 km in skigebied Hochkönigs Winterreich

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 83 15 20 8 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6548-7816

E-mail: mariaalm@hochkoenig.at

Website: www.hochkoenig.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In totaal zijn er drie skischolen in Maria Alm waar je terecht kan om de nodige lessen te nemen. Voor een dag op de pisten in een groepsles betaal je 61 euro. Bovendien kunnen snowboarders hier ook 4 uur per dag les volgen. Voor hen komt de prijs neer op 68 euro. Als je daarentegen liever voor een individuele begeleiding kiest, kan je voor 199 euro per dag alle nodige technieken aangeleerd krijgen. Voor iedere extra persoon die deelneemt aan deze privélessen wordt er nog eens 25 euro bijgeteld.

Kinderinfo

De skischolen bieden niet alleen verschillende familiepakketten aan om de prijs wat te drukken, ook voor de kinderen zijn er aparte voorzieningen aanwezig. Zij worden ingedeeld naar gelang hun niveau en komen terecht in verschillende groepjes. Voor de gevorderden wordt de lat al wat hoger gelegd, maar wat primeert is het plezier. Jouw kinderen kunnen een halve of volledige dag les volgen en bovendien nog eens opgevangen worden tijdens de middagpauze. Voor 61 euro krijgen ze 4 uur les, voor 42 euro worden ze 2 uur begeleid.

Activiteiten

Hier kan je niet alleen een fantastische tijd op de latten beleven, ook naast de pisten zijn er in Maria Alm talloze activiteiten waaraan je kan deelnemen. Zo kan je de omgeving verkennen via een van de uitgestippelde wandelroutes, maar het kan ook romantischer. Tijdens een rit met de paardenslee kan je immer ook de landschappen ontdekken. Verder kan je in Maria Alm ook rodelen of een duik nemen in een van de zwembaden.

Sport & Fitness

De gemeente is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Hochkönigs Winterreich en daardoor hebben de vakantiegangers hier toegang tot maar liefst 150 kilometer loipen. Zowel een beginner als professional komt hier aan zijn trekken met de talloze afdalingen. Ook langlaufers hebben geen reden tot klagen, want zijn kunnen namelijk beschikken over een loipenetwerk van 127 kilometer. Voor de snowboarders zijn er zelfs nog enkele leuke extraatjes. In vijf funparken en een halfpipe kunnen ze immers het beste van zichzelf geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente maken de wintersporters vooral plezier op de pisten. Er zijn maar een handvol cafés en pubs aanwezig waar je nadien nog even kan bijpraten, maar om nachtenlang de bloemetjes buiten te zetten, moet je niet echt in Maria Alm zijn. Voor diegenen die en lekkere maaltijd wel weten te smaken is er echter wel keuze genoeg. Meer dan dertig restaurants staan te trappelen van ongeduld om je in hun etablissement te ontvangen.

Afstand tot Brussel

730 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Saalfelden

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?