Home » Oostenrijk » Skidorp Mariapfarr print deze pagina
icon skigebied Mariapfarr

Skidorp Mariapfarr (Oostenrijk)

Algemene info

In Mariapfarr ben je niet alleen verzekerd van een laagje sneeuw op de pisten, ook de zon laat het hier niet afweten. Deze gemeente behoort namelijk tot een van de zonnigste streken van Oostenrijk. Het is bovendien een dorp dat gezinnen verwelkomt doordat het rust en kalmte centraal stelt. Hier moet je 's avonds niet nog eens de straten intrekken om urenlang op café te zitten. Maar je kan wel eens een dag naast de pisten doorbrengen doordat er ook verschillende andere activiteiten georganiseerd worden.

Skigebied

Lungau & Katschberg

Hoogteligging dorp

1121 m

Aantal km piste

143 km in skigebied Lungau & Katschberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 64 27 9 14 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6473-8766

E-mail: mariapfarr@lungau.at

Website: www.sonnengarantie.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

Deze gemeente heeft twee skischolen waar je de sport kan aanleren en je geen fortuin moet spenderen. Voor een dag op de latten onder begeleiding betaal je namelijk 40 euro. De snowboarders kunnen dan weer 2 uur per dag in groep een cursus volgen voor 35 euro. Maar als je kiest voor een persoonlijke instructeur lopen de kosten al gauw op tot 158 euro per persoon. Voor elke persoon die bovendien ook deelneemt aan deze privéles moet er nog 22 euro extra worden betaald.

Kinderinfo

Kinderen kunnen eveneens in deze scholen terecht om de nodige vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor hen zijn er aparte lessen voorzien waarbij ze op een ludieke manier de basis leren beheersen. Op de oefenweide krijgen ze de kans om in kleine groepjes zich te amuseren op de latten. Vanaf 3,5 jaar kan je in Mariapfarr jouw kinderen naar de skischool sturen. Bovendien kan je ook kiezen voor enkele privélessen. Per dag betaal je als ouder 40 euro voor deze lessen en om ervoor te zorgen dat jouw kinderen tijdens de middag ook opgevangen worden, moet je nog een supplement betalen.

Activiteiten

In dit dorp is er altijd wel een zonnestraal te bespeuren, dus is er geen reden om niet buiten te komen. Als je de latten liever een dagje aan de zijkant wil laten staan, kan je nog altijd een prachtige winterwandeling maken of gaan rodelen. Daarnaast kan je ook nog paardrijden in deze omgeving of een rit met de paardenslee maken. Hier worden eveneens optredens, theatervoorstellingen en workshops georganiseerd en kan je ook een bezoekje brengen aan het Stille Nacht museum om je te laten onderdompelen in de plaatselijke muziekgeschiedenis.

Sport & Fitness

Lungau & Katschberg is het Oostenrijks skigebied waar je kan gaan skiën en snowboarden als je in Mariapfarr op vakantie bent. In deze regio zijn er voor de wintersporters meer dan voldoende pisten en loipen aanwezig. De langlaufers zullen namelijk hun hart ophalen met 245 kilometer loipen en voor de snowboarders en skiërs zijn er 143 pisten aanwezig. De boarders zullen zich bovendien niet gauw vervelen, want zij kunnen zich ook uitleven in de halfpipe en het funpark.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Mariapfarr heeft een duidelijk omlijnd doelpubliek, namelijk gezinnen met kinderen. Daardoor zijn er in deze regio niet veel cafés en bars aanwezig. Je kan hier wel gezellig iets gaan drinken, maar wilde nachten beleven behoort dan weer niet tot de opties. Toch is er voor de wijnliefhebbers een bar voorzien waar ze hun favoriete wijnen nog eens kunnen uitproberen. Dat kan bovendien ook tijdens een restaurantbezoekje. Als je in Mariapfarr verblijft, moet je zeker ook eens proeven van de lokale keuken.

Afstand tot Brussel

1037 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Tamsweg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?