Home » Oostenrijk » Skidorp Mariastein print deze pagina
icon skigebied Mariastein

Skidorp Mariastein (Oostenrijk)

Algemene info

Voor een aangename en rustige wintervakantie moet je in het pittoreske Mariastein zijn. Hier ligt immers alles wat je hartje maar begeert. Laat je overdonderen door de natuur en bezoek ook eens de bedevaartskerk in het dorp als je houdt van cultuur. Voor de sportievelingen zijn er natuurlijk ook mogelijkheden genoeg. In het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental kunnen ze zich namelijk helemaal uitleven met 279 kilometer pisten. Er is wel geen skischool aanwezig in deze gemeente, maar even verderop kan je wel de nodige lessen volgen.  

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

575 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5332-56305

E-mail: angerberg@hohe-salve.com

Website: www.hohe-salve.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In deze gemeente is geen skischool gevestigd, maar doordat Mariastein in het Oostenrijkse skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental ligt, zijn er wel enkele scholen in de buurt aanwezig. Zo zijn er in Hopfgarten drie skischolen waar je het skiën en snowboarden kan aanleren. Voor 55 euro per dag krijg je een groepsles van 4 uur als skiërs, Snowboarders hoeven zelfs amper 50 euro te betalen voor zo'n cursus. Als je daarentegen kiest voor een privéles komt de prijs neer op 180 euro. Deze drie scholen hebben bovendien dezelfde tarieven.

Kinderinfo

Bovendien kunnen de kinderen in deze skischolen opgevangen worden wanneer hun ouders op de pisten vertoeven. Zo is er Kinderland waar ze niet alleen leren skiër, maar ook avonturen beleven op de pisten. Denk maar aan de verschillende stripfiguren die het pad van jouw kinderen kruisen op de pisten en hun fantasie weet te prikkelen. Hier kosten de lessen eveneens 55 euro per dag en moet je voor de middagopvang nog eens 10 euro neertellen. Daarnaast is er nog de Kinder-Club waar er een skicarrousel aanwezig is. In Mariastein zelf zijn er echter geen voorzieningen voor de kinderen.

Activiteiten

Het dorp is misschien niet al te omvangrijk, maar dat betekent niet dat hier niets te beleven valt. Zo kan je tijdens de wintermaanden naar een muziekconcert gaan, een rasechte Tiroolse avond beleven of door de natuur trekken via een van de georganiseerde winterwandelingen. Verder zijn er in het skigebied nog onnoemelijk veel activiteiten waaraan je kan deelnemen, maar in Mariastein is ook nog een echt juweeltje gevestigd. Hier ligt namelijk een bedevaartskerk waar jaarlijks heel wat mensen naartoe trekken.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp bevindt zich in  het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental waardoor de vakantiegangers zich te goed kunnen doen aan maar liefst 279 kilometer pisten. Er zijn voornamelijk blauwe en rode afdalingen voorzien in dit oord, maar toch hebben professionals niet veel reden tot klagen met 27 zwarte pisten. Verder kunnen snowboarders hun meest gewaagde stunts uithalen in het funpark en zijn er voor de langlaufers voldoende uitdagingen met 180 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Mariastein is er een discotheek waar je de pannen van het dak kan dansen, maar verder zijn er geen cafés of pubs in deze gemeente aanwezig. Om op te gaan in het feestgedruis zal je enkele dorpen verderop moeten trekken. Maar diegenen die wel te vinden zijn voor een heerlijke maaltijd na een vermoeiende dag op de latten hoeven niet weg te trekken. Met meer dan twintig restaurants is er in deze gemeente immers keuze genoeg.

Afstand tot Brussel

888 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?