Home » Oostenrijk » Skidorp Matrei in Osttirol print deze pagina
icon skigebied Matrei in Osttirol

Skidorp Matrei in Osttirol (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse dorp Matrei is een wintervakantie voornamelijk genieten van de talloze pisten die in het skigebied Matrei & Kals te vinden zijn. Voor snowboarders en skiërs zijn er namelijk 224 kilometer aan pisten voorzien en ook de langlaufers blijven hier niet in de koude staan. Maar het is tevens een gemeente die de deuren openzet voor gezinnen. De twee skischolen hebben namelijk verschillende opvangmogelijkheden die ervoor zorgen dat zelfs de allerkleinsten het hier naar hun zin hebben. Laat je eveneens overdonderen door de prachtige landschappen in het nationale park Hohe Tauern.

Skigebied

Matrei & Kals

Hoogteligging dorp

920 m

Aantal km piste

224 km in skigebied Matrei & Kals

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
62 129 33 13 11 6 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50212-500

E-mail: matrei@osttirol.com

Website: www.osttirol.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.  

Skischolen

Matrei heeft twee skischolen waar zowel beginners als gevorderden lessen kunnen volgen om de wintersport volledig te beheersen. Beginnende skiërs betalen voor een cursus van drie dagen 123 euro. Als je echter geen volledige dagen op de pisten wilt doorbrengen, kan je ook lessen van 2 uur nemen. Daarvoor betaal je telkens 46 euro per dag. Ook voor snowboarders gelden deze tarieven. Wie daarentegen houdt van een individuele begeleiding kan voor 200 euro per dag privélessen volgen. De prijzen in de scholen zijn bovendien hetzelfde.

Kinderinfo

Samen met de mascotte NANUK kunnen kinderen in de skischool Osttirol 3000 leren skiën, maar eveneens uren plezier beleven. Op de piste is er namelijk een magisch tapijt voorzien waardoor de kinderen probleemloos tot bij de juiste bestemming geraken. Voor 50 euro per dag worden jouw kinderen hier tot in de puntjes verwend. De allerkleinsten zijn misschien nog niet klaar om een hele dag op de pisten te vertoeven, daardoor kan je ook lessen van 2 uur proberen. Die komen neer op 32 euro per dag. In de andere skischool van Matrei is het Bobo die zijn opwachting doet om je kinderen te verwelkomen. Daar stemmen de prijzen eveneens overeen met skischool Osttirol.

Activiteiten

Matrei ligt in het nationale park Hohe Tauern waardoor je hier ten volle van de natuur kan genieten en er bovendien ook verschillende bezienswaardigheden zijn. Zo is er het Nationalparkhaus waar je je kan verdiepen in de geschiedenis van de regio. Daarnaast kan je hier ook deelnemen aan verschillende georganiseerde wandelingen. Tijdens de zomermaanden kan je jouw vakantie in deze gemeente opvullen door te vissen, raften, klimmen en wandelen.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp bevindt zich in het skigebied Matrei & Kals. Hier kan je je dagen gemakkelijk vullen op de pisten dankzij de 224 kilometer aan pisten. Snowboarders hebben bovendien nog twee funparken waarin ze het beste van zichzelf kunnen geven. Met voornamelijk rode pisten zijn er voor de beginners en lichtgevorderden afdalingen genoeg, maar ook de vergevorderden zullen in deze regio niet op hun honger blijven zitten. Daarnaast zijn er voor langlaufers nog 81 loipen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met een tiental cafés en pubs kan je het in deze gemeente al eens een avondje bont maken. Hier zijn bovendien enkele discotheken aanwezig zodat niet alleen de tooghangers aan hun trekken komen. Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf eens culinair te laten verwennen in een van de verschillende restaurants.

Afstand tot Brussel

976 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?