Home » Oostenrijk » Skidorp Maurach am Achensee print deze pagina
icon skigebied Maurach am Achensee

Skidorp Maurach am Achensee (Oostenrijk)

Algemene info

Maurach am Achensee photo, copyright: Maurach Toerisme

De grootste troef in Maurach am Achensee is de ligging, het dorp wordt immers omgeven door het Rofangebergt en ligt aan het prachtige Achenmeer. Daardoor hoef je tijdens jouw skivakantie niet enkel op de pisten te vertoeven, maar kan je ook de natuur verkennen. Bovendien kan je je hier ook laten onderdompelen in de geschiedenis van het dorp en verschillende kerken en musea bezoeken. Voor kinderen zijn hier ook opvangmogelijkheden in de skischool. Als je toch een wintersportvakantie zonder meer wil, behoort dat eveneens tot de opties. Met 55 kilometer aan pisten zal je je immers niet gauw vervelen.

Skigebied

Achensee

Hoogteligging dorp

950 m

Aantal km piste

55 km in skigebied Achensee

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 26 9 14 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5243-5355

E-mail: maurach@achensee.info

Website: www.achensee.info/maurach

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In Maurach ligt geen skischool, maar dat wil nog niet zeggen dat beginners hier niets kunnen komen zoeken. Het skigebied Achensee bevat namelijk wel een skischool waar je de nodige technieken onder de knie kan krijgen. Daar kan je tegen een voordelige prijs de basis aanleren. Voor een skiles van een dag betaal je amper 35 euro, snowboarders moeten 40 euro neertellen. Ze krijgen echter 2 uur les per dag. Voor privécursussen draait de teller flink door en betaal je 235 euro voor een volledige dag en voor elke persoon die erbij komt, is het nog eens 15 euro.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er in deze skischool het Snowland waar ze terechtkomen in een waar sneeuwparadijs en hun dagen moeiteloos kunnen opvullen. Er worden op de pisten tal van activiteiten georganiseerd, maar ze gaan ook op excursie voor wat extra afwisseling. In kleine groepjes leren jouw kinderen de kneepjes van de sport beheersen. Er worden ook kleine wedstrijdjes gehouden om ze nog wat uitdagingen te geven. Per dag betaal je 45 euro en als je wil dat ze tijdens de middag ook nog eens onder toezicht worden gehouden, betaal je nog een 12 euro extra.  

Activiteiten

Zomer of winter, in Maurach valt altijd wel iets te beleven.  Zo kan je gaan klimmen, paragliden, boogschieten, zeilen, duiken, tennissen, paardrijden en skaten. Kortom de mogelijkheden zijn hier eindeloos. Ook worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd en kan je van de muziek genieten tijdens tal van optredens. Natuur- en cultuurliefhebbers zullen bovendien niet op hun honger blijven zitten. Er zijn verschillende musea en kerken die je kan gaan bezoeken, maar er is bijvoorbeeld ook een waterval die je absoluut gezien moet hebben.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skigebied Achensee is vooral gericht op de langlaufers. Zij kunnen zich in deze regio naar hartenlust uitleven op de 126 kilometer loipen, maar ook voor de snowboarders en skiërs valt er in Achensee voldoende te beleven. Ze kunnen zich namelijk te goed doen aan een pistenetwerk van 55 kilometer. Bovendien hebben de snowboarders nog de mogelijkheid om gewaagde stunts uit te halen in het funpark en de halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Als je even wil ontspannen na een vermoeiende dag in de sneeuw, kan je terecht in de verschillende bars en pubs. Hier zijn geen tientallen cafés waar je iets kan gaan drinken, maar dat hoeft niets te veranderen aan de pret. Zo kan je in Treff Pub en Lounge 156 zeker een leuke avond spenderen. Daarnaast is het mogelijk om in Maurach een lekker hapje te gaan eten en kan je zelfs genieten van de Italiaanse keuken in enkele pizzeria's.

Afstand tot Brussel

922 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Jenbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?