Home » Oostenrijk » Skidorp Mayrhofen print deze pagina
icon skigebied Mayrhofen

Skidorp Mayrhofen (Oostenrijk)

Algemene info

In het hart van Tirol ligt de Oostenrijkse gemeente Mayrhofen waar werkelijk alles mogelijk is. Zo kan je het hier onder begeleiding schoppen tot een professionele skiër of snowboarder in een van verschillende skischolen. De kinderen hoeven bovendien niet thuis te blijven, want ook voor hen heeft deze gemeente heel wat leuks te bieden. Daarnaast kan je ook even ontspannen in de skihutten, maar is het eveneens mogelijk om tot diep in de nacht de dansvloer onveilig te maken. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Mayerhofen alles in huis om de echte cultuurliefhebbers te plezieren.

Skigebied

Zillertal: Ski Zillertal 3000

Hoogteligging dorp

630 m

Aantal km piste

331 km in skigebied Zillertal: Ski Zillertal 3000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 134 59 25 22 11 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5285-6760

E-mail: info@mayrhofen.at

Website: www.mayrhofen.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om een echte pro te worden op het vlak van skiën en snowboarden kan je terecht in de vier skischolen van Mayrhofen en zo de nodige vaardigheden aanleren. Om een dag les te krijgen in groep betaal je als skiër in al deze scholen 59 euro. Voor snowboarder komt de prijs neer op 42 euro, maar zijn kunnen maximum 2 uur per dag begeleid worden. Als je liever alle aandacht van de instructeur op je gericht wil hebben, kan je kiezen voor een privécursus. De tarieven hiervoor schommelen naarmate de week vordert. Zo betaal je 's maandags 179 euro, maar op vrijdag is het slechts 159 euro. Voor elke persoon die erbij komt tijdens deze privélessen moet je wel telkens 16 euro bijbetalen.

Kinderinfo

Met de kinderen op vakantie is nergens zo gemakkelijk als in Mayrhofen. Hier zijn namelijk talloze opvangmogelijkheden in de verschillende skischolen aanwezig. Zo kan je ze onder andere achterlaten in Bruno's Skiwiese. Daar kunnen de kinderen oefenen op het magische tapijt en zijn er op de pisten verschillende leuke figuren aanwezig waardoor het toch nog leuk blijft om de sport te leren. Daarnaast kunnen de kinderen tijdens de middagopvang een heerlijke maaltijd nuttigen in het kinderrestaurant. Verder neemt Dino je ook nog mee op avontuur op de pisten en is er nog een kinderopvang in een andere skischool van Mayrhofen. Daarvoor vragen de verschillende scholen telkens 59 euro en als de kinderen ook tijdens de middag oner toezicht moeten blijven, wordt daar nog eens 12 euro bijgerekend.

Activiteiten

In deze gemeente kan je niet enkel deelnemen aan sportieve activiteiten zoals zwemmen, fietsen, wandelen en vissen. Er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden in Mayrhofen. Laat je bijvoorbeeld meeslepen door de muziek tijdens een van de optredens, bezoek het watermolen in Brandberg of ontdek alle verborgen plekjes in de Panorama trein.

Sport & Fitness

Mayrhofen ligt in het Oostenrijkse skigebied Zillertal 3000 en daar zijn er voor de snowboarders en skiërs pisten genoeg om hun dagen te vullen. Ze kunnen immers gebruikmaken van een pistenetwerk van 225 kilometer en ook voor de langlaufers zijn hier voldoende mogelijkheden. Zij kunnen namelijk verschillende routes volgen op de 75 kilometer loipen. Het zijn echter de snowboarders die in dit oord kunnen genieten van een stukje hemel op aarde. Voor hen zijn er namelijk naast de pisten nog twee funparken, twee quarterpipes en twee halfpipes voorzien.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Naast opvang voor de kinderen staat ook de après-ski hier hoog aangeschreven. Zo kan je namelijk vanaf 's middags de stubes en bars intrekken. Bezoek zeker eens The Ice Bar en Nikki's Schirmbar om uren plezier te beleven. Bovendien kan je nog afzakken in The Schlussel en The Arena om door te feesten tot in de vroege uurtjes. Als het eens een avond rustig wil houden, kan je nog altijd gezellig gaan tafelen in een van de talrijke restaurants.  

Afstand tot Brussel

943 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Mayrhofen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?