Home » Zwitserland » Skidorp Meiringen-Hasliberg print deze pagina
icon skigebied Meiringen-Hasliberg

Skidorp Meiringen-Hasliberg (Zwitserland)

Algemene info

In het Haslital ten zuidoosten van het Brienzermeer, ligt het aan tradities rijke Berner Oberländer vakantieoord Meiringen. De wereldberoemde Sherlock Holmes vond hier de dood - om een paar jaar later weer te herrijzen. Maar niet alleen met betrekking tot zijn beroemdste romanheld, heeft Meiringen in werkelijkheid ongelofelijke dingen te bieden. Zo is er het panoramarestaurant Alpen Tower gevestigd. In het Skihäsliland in Bidmi kunnen de kleintjes aan de sneeuw wennen. 

Skigebied

Alpenregion Meiringen-Hasliberg

Hoogteligging dorp

1160 m

Aantal km piste

60 km in skigebied Alpenregion Meiringen-Hasliberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
18 36 6 7 4 4 0 0

Toeristische informatie

Haslital Tourismus

Bahnhofstrasse 22
3860 Meiringen
Tel. +41 (0)33 972 50 50
Info@haslital.ch

Skischolen

Er is één skischool met ruim zestig instructeurs aanwezig, plus een uitgestrekte oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijk op aanvraag en in groepsverband.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er kinder- en skikinderopvang voorzien vanaf drie jaar, betreffende zes uur per dag voor 20 euro, exclusief lunch. Ook zijn er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift aanwezig.

Evenementen

De übersitz en Trycheln in het Haslital: zonnewendegebruik met bijzondere koebellen om boze geesten te verdrijven, gehouden in de laatste week van het jaar.

Sport & Fitness

Sporten doe je hier door te skiën, snowboarden, langlaufen, zwemmen, paragliden, tennissen, rodelen, wandelen, schaatsen, enzovoorts. Ontspannen gebeurt in de sauna, het fitnesscentrum, het solarium en het massagecenter.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is hier vrij gematigd. Er zijn 65 degelijk eetgelegenheden gevestigd, vier bars, een pianobar, drie cafés, vier pubs, twee disco's, drie dancings, een bioscoop en een concertzaal. Voor de liefhebbers staan de deuren van de bibliotheek en het volksmuseum overdag open.

Afstand tot Brussel

710 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 100 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Brünig op 5 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?