Home » Oostenrijk » Skidorp Mellau print deze pagina
icon skigebied Mellau

Skidorp Mellau (Oostenrijk)

Algemene info

In Mellau verblijven staat gelijk aan een topvakantie beleven in het Bregenzerwald. Hier zijn niet enkel de pisten de moeite, maar kan je jouw ogen ook de kost geven tijdens een van vele winterwandelingen. Voor langlaufers valt er in deze regio niet veel te beleven, maar zij kunnen zich desnoods bekeren tot het skiën en snowboarden in de skischool. Bovendien kan ook jouw kroost ook terecht in deze school met de kinderopvang. Als je bovendien eens een stapje in de wereld wil zetten, moet je eens de pianobar uitproberen.

Skigebied

Mellau

Hoogteligging dorp

750 m

Aantal km piste

22 km in skigebied Mellau

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 49 10 4 13 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5518-20203

E-mail: tourismus@mellau.at

Website: www.mellau.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het Oostenrijkse skidorp Mellau is er een skischool gevestigd waar je de nodige technieken kan leren beheersen aan de hand van verschillende lessen. Zowel snowboarders als skiërs moeten dagelijks in deze school 54 euro neertellen als ze een groepsles kiezen. Diegenen die liever individueel begeleid willen worden, kunnen nog altijd kiezen voor een privécursus. Voor een volledige dag op de pisten moet je 177 euro op de tafel leggen.

Kinderinfo

Brumi de beer verwelkomt de kinderen samen met de professionele instructeurs in Kinderland. Daar kunnen ze vanaf vier jaar terecht om op de pisten alle skitechnieken aan te leren. Er zijn verschillende lifts op kindermaat en een carrousel waarmee ze veel plezier kunnen beleven. Op het einde van de week wordt het programma bovendien afgesloten met een wedstrijdje. Ook kunnen jouw kinderen tijdens de middag opgevangen worden. Per dag betalen de ouders 46 euro om hun kinderen een heerlijke tijd in Mellau te gunnen. Als ze ook 's middags in de opvang verblijven, dan komt er nog eens 9 euro bij kijken.

Activiteiten

In Mellau kan je niet alleen een prachtige tijd op de pisten spenderen. Hier kan je ook heerlijke winterwandelingen maken in de ongerepte natuur, een romantische rit met de paardenslee maken of rodelen. Bovendien kunnen de waaghalzen op het airboard rondscheuren doorheen het landschap. De gemeente op zich is heeft ook heel wat te bieden dankzij de rijke geschiedenis die het met zich meedraagt.

Sport & Fitness

Mellau ligt in het gelijknamige skigebied en zijn snowboarders en skiërs de koning te rijk in dit oord. Voor hen zijn er namelijk 85 kilometer aan pisten voorzien en dat zijn voornamelijk blauwe en rode afdalingen. Toch hoeven de professionals zich geen zorgen te maken, met 10 afdalingen zijn er voor hen immers uitdagingen genoeg. De langlaufers moeten het daarentegen met heel wat minder stellen en beschikken over amper 22 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente is het uitgaansleven niet bepaald omvangrijk. Er zijn in totaal vier cafés waaronder een pianobar voor de echte muziekliefhebbers. Als je je liever laat meeslepen in de Oostenrijkse culinaire wereld zijn er nog altijd een tiental restaurants in Mellau waar je een aangename avond kan spenderen. Verder hoef je geen uitbundig nachtleven te verwachten in het dorp en is het vooral gezelligheid troef.

Afstand tot Brussel

808 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Altenrhein

Dichtstbijzijnde treinstation

Bregenz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?