Home » Italië » Skidorp Meran print deze pagina
icon skigebied Meran

Skidorp Meran (Italië)

Algemene info

In Merano wuiven de palmen u vrolijk tegemoet. De aanblik van dit unieke resort doet eerder denken aan een mondaine plaats aan de Middellandse Zee, hoewel het toch op ruim duizend meter hogen gesitueerd is. Het stadsbeeld wordt volledig gekarakteriseerd door de alom gekende brede boulevard met torenhoge palmen, de oude majestueuze stadspoorten en het kurhaus met casino. Dé place to be voor de shopping fanaten is de Laubengasse met zijn typisch Italiaanse arcades en ronduit leukste boetieks uit de regio. Deze is gemakkelijk terug te vinden tussen de Pfarrplatz en de Bozner. Het moderne winkelcentrum, op wandelafstand van voorgaande, past naadloos in het oude authentieke stadsbeeld. De architecten hebben zichzelf hierin werkelijk overtroffen. Mensen komen dan ook in bosjes naar Merano toe om te kunnen flaneren na het wintersporten, tussen het gemêleerde publiek van kuurgasten, dagtoeristen, enzomeer. Toch is ook het piste- en sportaanbod niet mis.

Skigebied

Meran 2000

Hoogteligging dorp

324 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Meran 2000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
22 15 3 1 4 2 0 0

Toeristische informatie

Kurverwaltung Meran

Tel. 0039-0473-272000
Info@meran.eu
www.meran.eu

Skischolen

Er zijn hier twee skischolen gelegen waar de lessen vijf dagen duren en gemiddeld 100 euro kosten. Wat op zich nog meevalt, vergeleken met accommodatie tarieven, menuprijzen, shoppingkosten en zo meer. 

Kinderinfo

Voor de bengels is er een skikinderopvang, kinderopvang, kinderkaroussel, babylift en lopende band lift voorzien. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier naast het geld laten rollen in de boetieks ook nog snowboarden, skiën, wandelen, langlaufen, fitnessen, tennissen, zwemmen, schaatsen, squashen, snowraften hondensleeën, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Meran zijn tientallen restaurants, bars, cafés en pubs, een theater, kunstgalerijen, een bioscoopcomplex en een dancing gevestigd.

Afstand tot Brussel

964 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bozen

Dichtstbijzijnde treinstation

Bozen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?