Home » Oostenrijk » Skidorp Mieders print deze pagina
icon skigebied Mieders

Skidorp Mieders (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse gemeente Mieders is het geen drukte van jewelste, maar kan je heerlijk kuieren doorheen de straten zonder gestoord te worden. In dit dorp is de authenticiteit van Tirol nog echt bewaard gebleven en dat merk je niet alleen aan de architectuur, wanneer je hier een bar binnenstapt zal de gezellige Tiroolse sfeer je tegemoet komen. Voor de skiërs en snowboarders zijn er bovendien uitdagingen genoeg in het skigebied Stubaital, maar Mieders heeft nog zoveel meer te bieden. Ga zeker eens de tentoonstelling De Kunst am Watschbichl bekijken of wandel voorbij de oude molen en het klooster Maria Waldrast. 

Skigebied

Stubaital

Hoogteligging dorp

970 m

Aantal km piste

147 km in skigebied Stubaital

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 47 34 22 10 3 5 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-1881400

E-mail: info@stubai.at

Website: www.stubai.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het skigebied Stubaital kan je terecht in verschillende skischolen om de wintersport helemaal te leren beheersen, maar in Mieders is er slechts een school aanwezig waar ze je de nodige technieken bijbrengen. Daar kan je skilessen in groep volgen voor een halve of een volledige dag en betaal je respectievelijk 62 en 85 euro voor. Snowboarders kunnen echter alleen maar 2 uur per dag les volgen. Als ze kiezen voor een groepscursus van 2 dagen moeten ze 85 euro op de tafel leggen. Ze kunnen wel een oefendag van 49 euro nemen om de kosten wat te drukken. Verder kan je er ook voor kiezen om alleen begeleid te worden en dan komt de prijs neer op 182 euro.

Kinderinfo

Kinderen zullen zich niet gauw vervelen in Mieders want ook zij kunnen in de skischool de tijd van hun leven doorbrengen. Als ze nog wat te jong zijn om op de latten te staan kunnen ze gerust in de opvang blijven om uren plezier te maken met hun leeftijdsgenootjes. De allerkleinsten zijn welkom vanaf drie maanden en voor hen is er naast de speelruimte ook een slaaphoek voorzien zodat ze hun dagelijkse dutje nog altijd kunnen verder zetten in deze Oostenrijkse gemeente. Een volledige dag in deze opvang komt neer op 25 euro. Wanneer jouw kinderen al iets ouder zijn, kunnen ze in Ronny's Kinderland deelnemen aan hun eerste skilessen. Daar mag je kroost de eerste dag gerust een oefendag nemen van 32 euro of kiezen voor een cursus van 2 dagen voor 59 euro. Als ze tijdens de middag ook onder toezicht willen blijven, komt er nog een supplement van 9 euro bij.

Activiteiten

Naast de pisten kan je ook nog de natuur verkennen door een winterwandeling te maken langs een van de uitgestippelde wandelroutes of je kan ook een rit met de paardenslee maken om deze landschappen te ontdekken. Verder kan je al je zorgen vergeten in de sauna of het zwembad. Daarvoor moet je even naar Fulpmes afzakken, want daar zijn ontzettend veel wellnesscentra gevestigd. Bovendien kan je ook winterpret beleven op de schaatsbaan in Mieders.

Sport & Fitness

Mieders maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Stubaital en daardoor hebben de vakantiegangers toegang tot maar liefst 149 kilometer pisten om op te skiën en snowboarden. In tegenstelling tot meeste skioorden is er in Stubaital een bijzonder ruim aanbod aan afdalingen voor de vergevorderde wintersporters. Snowboarders kunnen zich bovendien helemaal uitleven in de twee funparken en twee halfpipes en voor de langlaufers zijn er 120 kilometer aan loipen voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Omwille van het bruisende nachtleven moet je niet naar Mieders trekken. Voor een gezellige avond in een bar of pub is het Oostenrijkse dorp dan weer wel de plaats bij uitstek. Hier zijn de mogelijkheden eerder beperkt en is er voornamelijk een gemoedelijk uitgaansleven. Om te proeven van de lokale keuken hoef je echter niet verder te kijken. In Mieders kan je aan tafel schuiven in verschillende restaurants en proeven dan de plaatselijke hoogstandjes.

Afstand tot Brussel

960 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?