Home » Zwitserland » Skidorp Morgins print deze pagina
icon skigebied Morgins

Skidorp Morgins (Zwitserland)

Algemene info

Het zuidwest-georiënteerde vakantiedorp Morgins is in de zomermaanden een geliefde bestemming voor wandelaars, in hartje winter behoort het tot het grensoverschrijdende megaskigebied Les Portes du Soleil. Het totaalplaatje is verrijkt met grandioze landschappen met de boven alles uitstekende Dents-du-Midi, alpenweiden en talrijke bergmeren in het wandelgebied rond Chablais. Het omvangrijke wandelwegennet kent verschillende themapaden zoals het didactische, doch lucratieve planten-, bos-, bruggen- of bijenpad. Liefhebbers van de fauna en flora vinden hier in Zwitserland veel zeldzame soorten, waaronder ook wilde orchideeën. Andere belevenissen zijn de wintersportaanbiedingen zoals hondensledetochten, schaatsen op de natuurijsbaan, paragliden, boogschieten en paardrijden.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Les Portes du Soleil

Hoogteligging dorp

1400 m

Aantal km piste

650 km in skigebied Les Portes du Soleil

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
318 267 65 195 80 10 4 0

Toeristische informatie

Morgins Tourisme 

Place du Carillon 1
1875 Morgins
Tel. +41 (0)24 477 23 61
touristoffice@morgins.ch

Skischolen

Twee skischolen met 50 leraren, plus oefenweide aanwezig. Lessen in het Nederlands volgen is mogelijk op aanvraag. De alpinesessies duren vijf dagen en bedragen 140 euro. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinderopvang, een skikinderopvang en een babylift gevestigd. Voor verdere uitleg en een nog uitgebreidere lijst van babysits kunnen ouders altijd terecht aan het onthaal van de toeristische dienst van Morgins.

Activiteiten

Highlights onder de activiteiten zijn de zoutmijn van Bex, het wijnmuseum van Aigle, het Aquaparc en Swiss Vapeur Parc en de tocht naar/ rondleiding door een vesting en feeëngrot bij St. Maurice.

Evenementen

Top events hier zijn het Morgins ski & festival, de Ceremonie Toupins de Morgins, de terugtocht van de koeien naar het dal en het zomerfeest la Fête du Lac de Morgins. Voor de exacte data kunt u hier terecht.

Sport & Fitness

Sporten doe je hier door te skiën, langlaufen, wandelen, rodelen, schaatsen, fakkeltochten, paragliden, tennissen, snowboarden, fitnessen, enz. Weldoende wellness in het massagecenter en de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden après-ski met elf restaurants, acht bars, acht cafés, een tea room, vier pubs, een disco en een concertzaal. 

Afstand tot Brussel

784 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 83 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Troistorrents op 9 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?