Home » Frankrijk » Skidorp Morzine print deze pagina
icon skigebied Morzine

Skidorp Morzine (Frankrijk)

Algemene info

Morzine photo, copyright:

Het wintersporttoerisme begon al in het vroege jaar 1934 in het idyllische Morzine. Met het vestigen van de eerste skilift werden tegelijkertijd ook de eerste groepen gegadigden verwelkomd. Door de jaren heen heeft dit vakantieresort wel zijn authentiek karakter weten te behouden. Bovendien bezit het een enorm skigebied, met name dat van Morzine-Avoriaz, dat op zich ook weer toegang biedt tot Les Portes du Soleil. Sneeuw- en wintersportpret verzekerd dus! Hier is zowel op als naast de piste veel te beleven. Na de intensieve sporturen is ontspanning troef in de vele faciliteiten van het gezellige oord. Ook verbroederen met de oorspronkelijke bevolking levert altijd interessante gesprekken op! 

Skigebied

Les Portes du Soleil

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

650 km in skigebied Les Portes du Soleil

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
318 267 65 195 80 10 4 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme  de Morzine
Tel. 0033-450-747272
info@morzine-avoriaz.com
www.morzine-avoriaz.com

Skischolen

Vier skischolen aanwezig met ruime oefenweides. Les in het Nederlands volgen is geen probleem, maar dient wel op aanvraag en in groepsverband te gebeuren. De cursussen duren zes dagen en kosten gemiddeld 135 euro. 

Kinderinfo

Voor de jongsten is er een kinderopvang en skikinderopvang vanaf zes maanden. Rond de middaguren is er in het centrum ook een ludieke kinderanimatie voorzien voor het hele gezin. 

Sport & Fitness

Gasten hebben de mogelijkheid tot skiën, langlaufen, wandelen, snowboarden, schaatsen, tennissen, zwemmen, paragliden, fitnessen, snowraften, hondensleeën, rodelen, curlen, paardrijden, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-skiscène telt ruim dertig restaurants, dertig bars, tien cafés, vier tearooms, een wijnbar, twee disco's, twee bioscopen en een concertzaal. 

Afstand tot Brussel

906 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 70 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Thonon-les-Bains op 35 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?