Home » Oostenrijk » Skidorp Mösern bei Seefeld print deze pagina
icon skigebied Mösern bei Seefeld

Skidorp Mösern bei Seefeld (Oostenrijk)

Algemene info

In Mösern is letterlijk alles pijs en vree, want hier luidt nog dagelijks grootste klok van de Alpen, namelijk de Vredesklok. Deze gemeente is een uitvalsbasis voor vele langlaufers en wandelaars, maar van massatoerisme is hier absoluut nog geen sprake. Wintersporters kunnen hier voornamelijk genieten van de kalmte en rust. Op de pisten zijn er tal afdalingen waarop de snowboarders en skiërs zich kunnen uitleven, maar naast de sneeuwmat doen ze het in Mösern rustig aan. Het nachtleven is niet al te omvangrijk en voor avontuurlijke activiteiten moet je ook niet naar deze regio trekken. Wel kan je hier genieten van het prachtige landschap en uitkijken over de Möserer See.

Skigebied

Seefeld & Leutasch

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

48 km in skigebied Seefeld & Leutasch

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 10 3 23 6 2 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5088-020

E-mail: info.moesern@seefeld.com

Website: www.seefeld.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In dit Oostenrijkse dorp is er skischool waar je de nodige technieken aangeleerd kan krijgen en waarvan de prijzen niet onnoemelijk hoog liggen. Voor een groepsles van 2 uur betaal je als skiër namelijk 37 euro per dag. De snowboarders krijgen eveneens 2 uur per dag les, maar hoeven ook niet zoveel neer te tellen. Voor hen volstaat 44 euro. Wie daarentegen niet houdt van groepscursussen kan nog altijd opteren voor een privéles. Daarvoor komen de tarieven dan weer neer op 195 euro per dag en voor elke persoon die zich aansluit voor deze lessen moet er telkens 12 euro worden bijgeteld.

Kinderinfo

Families kunnen zonder problemen in Mösern op vakantie komen, want voor de kinderen zijn er in de skischool speciale voorzieningen getroffen. De Kids Club vangt kinderen op die voordien de sneeuwmat nog nooit betraden, maar evenzeer kinderen die al wat vertrouwd zijn met het skiën. Op een rustige en leuke manier wordt er hier les gegeven. Bovendien kan je ook de mascotte Fridolin hier tegen het lijf lopen, hij zal jouw kinderen ook helpen tijdens de skilessen. De kinderen krijgen bovendien een gratis helm en een veiligheidsvestje wanneer ze hier lessen komen volgen. Een volledige dag op de pisten komt neer op 47 euro en als jouw kroost tijdens de middagpauze ook opgevangen moet worden, betaal je nog een supplement van 13 euro.

Activiteiten

Er zijn in deze gemeente niet echt veel evenementen waaraan je kan deelnemen, maar toch hoef je hier niet met je vingers te staan draaien. Maak eens een natuurwandeling aan de hand van de gemarkeerde wandelpaden of ga rodelen. In de naburige gemeenten kan je bovendien ook heel wat beleven en gaan paragliden of een duik in het zwembad nemen.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente maakt deel uit van het skigebied Seefeld & Leutasch en is een ideale plek voor beginners en lichtgevorderden. Het merendeel van de afdalingen is namelijk voor hen bestemd in het pistenetwerk van 46 kilometer waardoor de professionals in deze regio wat op hun honger zullen blijven zitten. Langlaufers kunnen dan weer hun hart ophalen in Seefeld & Leutasch, voor hen zijn er maar liefst 226 kilometer aan loipen aanwezig. Ook voor de snowboarders valt er heel wat te beleven met het funpark, de quarterpipe en de halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Mösern is niet het centrum van het uitgaansleven. Hier kan je de cafés op een hand tellen en gaat het er voornamelijk gemoedelijk aan toe. Je kan hier natuurlijk wel gezellig iets komen drinken, maar doorzakken totdat de zon opkomt, is hier niet echt aan de orde. Ter compensatie kan je in dit dorp wel heerlijk dineren in een van de verschillende restaurants.

Afstand tot Brussel

1012 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Seefeld

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?