Home » Oostenrijk » Skidorp Murau print deze pagina
icon skigebied Murau

Skidorp Murau (Oostenrijk)

Algemene info

De gemeente Murau ligt in Stiermarken en is een klein middeleeuws dorpje waar het bier rijkelijk vloeit. Belgen zullen zich hier dus al gauw thuis voelen, maar het dorp heeft meer te bieden dan wat gerstenat. In deze omgeving kunnen de wintersporters hun dagen vullen op de talrijke pisten en worden ook de langlaufers verwend met een uitgebreid loipenetwerk. Bovendien kunnen de beginners begeleid worden in een van de vier skischolen en op hun eigen tempo de sport aanleren. Verder kan je hier gemakkelijk met de kinderen naartoe komen doordat er in de skischolen ook opvang voorzien is. Wie niet dagelijks op de latten wil staan, kan bovendien een prachtige winterwandeling maken langs de bergen Kreischberg & Frauenalpe.

Skigebied

Murau

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

61 km in skigebied Murau

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
31 25 16 16 6 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3532-2720

E-mail: tourismus@murau.at

Website: www.murau-kreischberg.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Als je voor de eerste keer op de latten gaat staan en op zoek bent naar professionele begeleiding ben je in Murau alvast aan het juiste adres. Hier zijn immers 4 skischolen gevestigd waaruit je kan kiezen. Zo hoef je voor een volledige dag op de pisten als skiër 39 euro neer te tellen. Boarders kunnen dan weer terecht in de snowboardschool waar ze voor een cursus van 2 dagen in totaal 75 euro voor moeten betalen. Als je liever een individuele begeleiding krijgt, bieden de privélessen soelaas. Voor een volledige dag komt de prijs dan wel neer op 145 euro en telkens als een extra persoon erbij komt, betaal je nog eens 12 euro.

Kinderinfo

Vanaf vier jaar kunnen de kinderen in Kinderland terecht om een heerlijke tijd op de pisten door te brengen, hier zijn verschillende hindernissen op het parcours gevestigd zodat de aandacht van jouw kroost niet zal verslappen. Door verschillende spelletjes te spelen, leren ze bovendien ook de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Voor de kinderen komt de prijs van deze begeleiding op hetzelfde neer als voor de volwassen skiërs. Kortom de ouders moeten voor hun kinderen telkens 39 euro per dag neertellen.

Activiteiten

Je kan in Murau bovendien ook een geweldige tijd naast de pisten beleven. Neem je wandelschoenen alvast mee wanneer je naar deze gemeente op vakantie komt, want de wandelmogelijkheden zijn hier eindeloos. Verder kan je ook nog schaatsen, ijsstokschieten of paardrijden. Bovendien worden hier naar aanleiding van Kerstmis enkele markten georganiseerd en zijn er nog enkele andere feestjes die je niet mag missen tijdens de wintermaanden.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp Murau ligt in het gelijknamige skigebied waar de snowboarders en skiërs zich naar hartenlust kunnen uitleven op het pistenetwerk van 61 kilometer. In dit sneeuwzekere oord kunnen de wintersporters van december tot april het beste van zichzelf geven en dankzij de evenredige verdeling in niveaus zijn hier zowel beginners als professionals welkom. De snowboarders hebben daarnaast ook nog een funpark en twee halfpipes ter beschikking. Maar de langlaufers worden in deze omgeving pas helemaal verwend. Voor hen zijn er immers 145 kilometer loipen aangelegd.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wanneer de pisten leeglopen, trekken de vakantiegangers in Murau niet massaal naar de bars en pubs. Er zijn immers niet veel cafés in deze gemeente en het nachtleven is bovendien niet al te uitbundig. Je kan hier gerust iets gaan drinken, maar daar blijft het bij. Verder kan je ook nog genieten van een overheerlijke maaltijd uit de traditionele Oostenrijkse keuken wanneer je een van de restaurants in het dorp bezoekt.

Afstand tot Brussel

1068 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Murau

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?