Home » Zwitserland » Skidorp Mürren print deze pagina
icon skigebied Mürren

Skidorp Mürren (Zwitserland)

Algemene info

Aan de voet van de Schilthorn is Mürren een erg knus bergdorp gebleven. De berg is tegenwoordig immers met zijn fantastische panorama één van de topbezienswaardigheden van de Jungfrauregio. En ook James Bond heeft aan de wereldreputatie van de Schilthorn bijgedragen. Het futuristische draairestaurant op de Schilthorn had aan het eind van de jaren zestig de makers van de Bond-films onmiddellijk overtuigd. Hier werden de scènes op de imaginaire Piz Gloria gedraaid voor de "On Her Majesty's Secret Service". Niet alleen de film werd een groot succes, ook de Schilthornbahn en het draairestaurant mochten in de roem delen. 

Skigebied

Jungfrau Region

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

229 km in skigebied Jungfrau Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
50 131 32 14 16 12 0 0

Toeristische informatie

Mürren Tourismus

3825 Mürren
Tel. +41 (0)33 856 86 86
Info@muerren.ch

Skischolen

Eén skischool met veertig leraren, plus oefenweide. Les in het Nederlands krijgen is mogelijk op aanvraag. De skilessen kosten 119 euro en duren vijf dagen. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de kinderen is een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien, beiden vanaf twee jaar. Daarbuiten staat er nog een babylift en een lopende bandlift ter beschikking.

Activiteiten

Enkele leuke aanraders onder de activiteiten zijn: de Jungfraubahn, het kaarsenhotel achter in het Lauterbrunnendal en de James Bondtocht. 

Evenementen

Jaarlijks op de kalender staan drie events gepland: de Inferno-Rennen, de Lauberhorn-Rennen en de Inferno-Triathlon.

Sport & Fitness

Bewegen doe je hier door middel van snowboarden, skiën, rodelen, schaatsen, squashen, tennissen, paragliden, fitnessen, curlen, fakkeltochten, zwemmen, etc. Ontspannen gebeurt in de sauna, het thermaalbad, het solarium en het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven is hier erg bescheiden met zijn 17 restaurants, vijf bars, café, twee pubs, twee disco's en dancing. Voor de fanatiekelingen is er een bibliotheek.

Afstand tot Brussel

729 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 150 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?