Home » Oostenrijk » Skidorp Mutters print deze pagina
icon skigebied Mutters

Skidorp Mutters (Oostenrijk)

Algemene info

Ten zuidwesten van Innsbruck ligt het gezellige Oostenrijkse skidorp Mutters waar je voor een aangename wintervakantie zeker aan het juiste adres bent. Hier is het nachtleven eerder beperkt en gaat de aandacht voornamelijk uit naar de traditionele wintersporten zoals langlaufen, skiën en snowboarden. Het gigantische loipenetwerk is vooral een trekpleister in het skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck. Verder kan je hier genieten van de omgeving tijdens een rit op de arrenslee of bij het maken van een winterwandeling.

Skigebied

Olympia SkiWorld Innsbruck

Hoogteligging dorp

830 m

Aantal km piste

125 km in skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
37 88 13 20 19 3 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-512-548410

E-mail: mutters@innsbruck.info

Website: www.innsbruck.info/mutters

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Mutters maakt deel uit van het omvangrijke skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck waar in totaal 20 skischolen liggen, maar in de gemeente zelf is er ook een gevestigd. Wie hier een dag op de latten wil staan onder begeleiding, hoeft niet al te diep in zijn portefeuille te tasten. Voor de groepslessen moet je namelijk maar 38 euro per dag neertellen. Verder kan je hier een privébegeleiding krijgen voor 36 euro per uur. Een volledige dag komt dan neer op 144 euro en voor elke persoon die erbij komt, moet je nog eens 9 euro extra betalen. Bovendien kan je ook altijd een videoanalyse kiezen als je merkt dat je blijft haperen bij bepaalde technieken. Daarvoor komt de prijs dan weer neer op 48 euro.

Kinderinfo

Vanaf twee jaar kunnen de allerkleinsten terecht in de Miniclub van de skischool. Daar kunnen ze samen met hun leeftijdsgenootjes veel plezier op de pisten beleven en tijdens de middagpauze kunnen ze bovendien ook nog eens van een heerlijke lunch genieten en worden ze onder toezicht gehouden. Zo kunnen de ouders hun kinderen probleemloos achterlaten in de school bij de professionele instructeurs. Ook hier vallen de tarieven bijzonder goed mee voor de dagopvang. Een volledige dag onder begeleiding kost de ouders namelijk amper 30 euro.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden staan er voorlopig enkel kerstmarkten op het programma in Mutters, maar daarnaast kan je nog aan andere activiteiten deelnemen. Zo kan je een ritje maken met de arrenslee of een prachtige winterwandeling maken.

Sport & Fitness

In Olympia SkiWorld Innsbruck zijn de mogelijkheden voor de skiërs en snowboarders werkelijk eindeloos met een pistenetwerk van 138 kilometer. Zij zullen zich hier geen minuut vervelen dankzij deze afdalingen. Bovendien zijn het hoofdzakelijk rode pisten in deze skiregio waardoor er vooral veel uitdagingen zijn voor de beginners en lichtgevorderden. De langlaufers zullen hun ogen niet kunnen geloven wanneer ze het gigantische loipenetwerk van 320 kilometer zullen betreden. Zij zullen niet meer weg te slaan zijn van deze loipen. Verder kunnen de snowboarders hun grenzen verleggen in drie funparken, een quarterpipe en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met slechts een bar en een café kan je moeilijk spreken over een bruisen uitgaansleven in deze regio. De feestvierders zullen in Mutters niet veel om handen hebben, maar ze kunnen bijvoorbeeld wel een filmpje meepikken in de bioscoop of een avondje dineren in een van de verschillende restaurants. Kom zeker eens je hotel uit als je in Mutters verblijft en geniet van de lokale keuken.

Afstand tot Brussel

949 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?