Home » Oostenrijk » Skidorp Nauders print deze pagina
icon skigebied Nauders

Skidorp Nauders (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp Nauders grenst aan Zwitserland en Italië en wordt daardoor ook wel het 'Drielandepunt' genoemd. De wintersporters hebben in deze regio werkelijk alles wat hun hartje begeert. Zo kunnen ze niet alleen gebruik maken van de pisten van het skigebied Nauders, maar hebben ze ook toegang tot twee Italiaanse oorden. Verder worden er in het dorp nog tal van activiteiten georganiseerd voor de sportievelingen, maar zijn muziek- en cultuurliefhebbers hier ook aan het juiste adres.

Skigebied

Nauders

Hoogteligging dorp

1365 m

Aantal km piste

111 km in skigebied Nauders

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
42 51 24 10 11 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5473-87220

E-mail: nauders@reschenpass.info

Website: www.nauders.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Nauders kan je terecht in 2 skischolen om de nodige vaardigheden onder de knie te krijgen als skiër en snowboarder. Het is echter alleen maar mogelijk om privélessen te volgen in een van deze scholen. Daar betaal je voor een volledige dag op pisten al gauw 207 euro, maar je kan ook de prijs drukken door geen 4 uur les te volgen. Bovendien biedt de school ook speciale tarieven aan voor vrienden en geeft het gezinskortingen. Wil je toch liever in groep een cursus volgen of is je budget gelimiteerd, dan kunnen skiërs en snowboarders voor 65 euro per dag de kneepjes van de sport aangeleerd krijgen. Ook hier kan je individuele lessen volgen, maar die zijn iets minder duur. In het begin van de week kost het je 190 euro per dag, naar het einde toe volstaat 180 euro.

Kinderinfo

Kinderen kunnen in beide scholen kiezen voor een aangepast programma vol plezier. In Nauders 3000 krijg je echter enkel een privécursus en daarvoor moeten de ouders ook dagelijks 207 euro op de tafel leggen. De middagopvang kost bovendien nog eens 10 euro. In de andere skischool worden de kinderen in kleine groepjes begeleid door professionele instructeurs en kunnen ze eveneens tijdens de middag onder het toezicht van de leraar blijven. Er zijn op hun pisten bovendien een carrousel en enkele skiliften die enkel voor de kinderen bestemd zijn zodat ze rustig kunnen oefenen. Daarnaast is er ook nog een speelplaats. Bovendien kunnen kinderen tot drie jaar ook in de opvang blijven. De kostprijs komt neer op 50 euro per dag en nog eens 9 euro extra wanneer ze ook tijdens de middag blijven eten in het restaurant.

Activiteiten

Om een dag naast de pisten te vertoeven, voorziet Nauders een waaier aan activiteiten. Zo kan je gaan skaten, fietsen, vissen, zeilen, squashen, wandelen, raften en paardrijden. Er worden hier eveneens heel wat sportwedstrijden georganiseerd en muziekliefhebbers kunnen in Nauders ook een leuk concert meepikken. Verder is het historisch museum Festung Nauders zeker de moeite waar en kan je ook het kasteel Sigismundseck gaan bewonderen.

Sport & Fitness

Nauders ligt in het gelijknamige Oostenrijkse skigebied dat zowel voor de langlaufers als voor de skiërs en snowboarders heel wat te bieden heeft. Zo is er een pistenetwerk van maar liefst 111 kilometer aanwezig en zijn er in totaal 93 kilometer loipen aangelegd. Zowel een beginner als een vergevorderde zal hier niet op zijn honger blijven zitten dankzij een zo goed als gelijkwaardige verdeling van de afdalingen. Bovendien kunnen de snowboarders hun talenten tonen in het funpark en de halfpipe. De skipas van Nauders geeft verder ook toegang tot de Italiaanse regio's Haideralm en Schöneben waardoor de sneeuwpret hier geen einde kent.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In de discotheek Almbar kan je tot in de vroege uurtjes de dansvloer onveilig maken samen met je vrienden. Verder moet je zeker ook eens langsgaan in TraktorBar en Monkey Pup om een stevige nacht te beleven. Er zijn bovendien nog tal van andere pubs en cafés in deze gemeente en er zijn een twintigtal restaurants waar je van de plaatselijke delicatessen kan genieten. In Nauders bepaal je volledig zelf wat de nacht je zal brengen, maar hier hoef je niet met de kippen op stok.

Afstand tot Brussel

886 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?