Home » Zwitserland » Skidorp Nendaz print deze pagina
icon skigebied Nendaz

Skidorp Nendaz (Zwitserland)

Algemene info

Nendaz situeert zich op een zonneterras boven het Rhônedal, vlakbij Sitten of Sion, de hoofdstad van kanton Wallis. In hartje winter bevindt de plaats zich in het centrum van het skigebied les Quatre Vallées, dat met ruim negentig installaties geen enkele wintersportwens overslaat. Tijdens de zomermaanden is dit bovendien gezinsvriendelijke vakantieoord erg in trek bij mountainbikers en wandelaars.

Skigebied

Les Quatre Vallées

Hoogteligging dorp

1350 m

Aantal km piste

409 km in skigebied Les Quatre Vallées

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
140 180 18 46 27 15 0 2

Toeristische informatie

Nendaz Tourisme

1997 Nendaz
Tel. +41 (0)27 289 55 89
Info@nendaz.ch

Skischolen

Vier skischolen gevestigd die 200 wintersportprofs onderbrengen, plus oefenweide. Lessen in het Nederlands krijgen is mogelijk op aanvraag en in groepsverband. De skilessen duren zes dagen en bedragen 135 euro. Snowboardsessies hebben dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Voor de kleintjes is een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien vanaf vier jaar. Ook is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift ter beschikking gesteld van de gasten.

Activiteiten

Enkele highlights zijn de Suonenpaden, de stuwdam Grande Dixence, het Aillon-les-Bains, het grottenmeer , enz.

Evenementen

Top events in Nendaz zijn onder meer: het Internationaal Alpenhoornfestival, de mountainbikewedstrijd Grand Raid en het Gitaarfestival.

Sport & Fitness

Sporten kun je hier door te wandelen, skiën, langlaufen, squashen, paragliden, fitnessen, curlen, rodelen, schaatsen, zwemmen, raften, hondensleeën, en meer. Ontspannen gebeurt in de sauna, het thermaalbad, het massagecenter en het solarium. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski telt 35 restaurants, tien bars, een pianobar, vijf cafés, drie tearooms, twee wijnbars, twee pubs, drie disco's, twee dancings en enkele kunstgalerijen.

Afstand tot Brussel

820 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 177 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sion op 16 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?