Home » Oostenrijk » Skidorp Neukirchen am Großvenediger print deze pagina
icon skigebied Neukirchen am Großvenediger

Skidorp Neukirchen am Großvenediger (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land ligt het dorp Neukirchen am Großvenediger waar families en gezinnen graag geziene gasten zijn. Voor de kinderen zijn er immers verschillende opvangmogelijkheden in de twee skischolen aanwezig en ook naast de pisten kunnen ze zich amuseren op het NICI Kinderfest. Dankzij deze opvang kunnen de ouders van een zorgeloze tijd op de pisten genieten en kunnen ze 's avonds ook nog gezellig iets gaan drinken in een van de cafés.

Skigebied

Neukirchen & Bramberg

Hoogteligging dorp

856 m

Aantal km piste

55 km in skigebied Neukirchen & Bramberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 22 8 8 4 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6565-6256

E-mail: info@neukirchen.at

Website: www.urlaubsarena-wildkogel.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Neukirchen am Großvenediger zijn er twee skischolen gevestigd waar je lessen kan volgen om je ski- en snowboardvaardigheden op punt te stellen. Voor een groepsles betaal je als skiër 136 euro als je drie dagen begeleid wil worden. Snowboarders kunnen wel een cursus voor een dag nemen en dat komt dan neer op 37 euro. Wil je echter liever dat alle aandacht op je gericht is, kan je voor een privéles kiezen. Daarvoor leg je gemakkelijk 185 euro op de tafel en voor elke persoon die erbij komt, moet je nog eens 20 euro bijbetalen. De prijzen in deze twee scholen zijn overigens hetzelfde.

Kinderinfo

Jouw kinderen kunnen eveneens lessen volgen in deze skischolen, maar er is hier ook de mogelijkheid om ze op te vangen. Zo is er de kinderclub Kogel-Mogel waar er heel wat te beleven valt. Er is een oefenwei, een draaimolen, een speciaal parcours en er worden ook leuke wedstrijden gehouden. Als leuk extraatje wordt er bovendien wekelijks een goochelshow georganiseerd voor de kinderen. Jouw kinderen kunnen een probeerdag nemen van een halve of volledige dag en als het hen bevalt kunnen ze nog altijd lessen bijnemen. Voor drie dagen les komt de prijs immers neer op 136 euro. Een oefendag kost maximum 47 euro. Als de kinderen bovendien in de kinderopvang blijven tijdens de middagpauze, wordt er nog een supplement van 10 euro bij gerekend.

Activiteiten

De evenementen zijn in deze regio niet alleen geschikt voor volwassen, ook de kinderen kunnen naast de pisten hun ogen uitkijken in Neukirchen am Großvenediger. Zo wordt er onder andere het NICI Kinderfest georganiseerd waar de kinderen hun gezicht kunnen laten grimeren en ook een cadeautje krijgen. Verder kan je hier nog paragliden, met de quad rijden en een bezoekje brengen aan het nationale park Hohe Tauern.

Sport & Fitness

Het skidorp maakt deel uit van het sneeuwzekere Neukirchen & Bramberg. Dat gebied heeft zowel aandacht voor de snowboarders en skiërs als voor de langlaufers. Ze kunnen namelijk genieten van een piste- en loipenetwerk van 55 kilometer. Het mag dan wel niet het meest omvangrijke gebied in Oostenrijk zijn, voor beginners is deze plek ideaal. Er zijn talrijke blauwe afdalingen en verschillende rode pisten voorzien. Zo kunnen ze op hun eigen tempo de wintersport onder de knie krijgen en langzaamaan ook de grenzen verleggen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De Oostenrijkse gemeente heeft verschillende bars en skihutten waar je even op adem kan komen na een vermoeiende afdaling of op het einde van een dag op de latten. Ze zijn de cafés Kanne-Alm, Scheifei Schirmbar en Schweini absoluut een bezoekje waard, maar je kan ook iets lekkers gaan eten in enkele restaurants. Finkalm, Steineralm en Stockeralm zijn maar enkele plekjes waar je je op culinair vlak kan laten verwennen.

Afstand tot Brussel

956 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Neukirchen am Großvenediger

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?