Home » Oostenrijk » Skidorp Neustift print deze pagina
icon skigebied Neustift

Skidorp Neustift (Oostenrijk)

Algemene info

Neustift ligt in de deelstaat Tirol en is al sinds jaar en dag een bekende skigemeente in Oostenrijk. Wintersporters komen graag naar deze plek omdat er op de pisten voor iedereen wel een uitdaging te wachten ligt en bovendien zorgt de gletsjer Stubaier voor sneeuwzekerheid van december tot april. Bovendien heeft deze gemeente nog wat meer voor je in petto. Bezoek zeker eens het streekmuseum en het ijspickelmuseum, maar laat de Heilige Georg Kerk zeker niet links liggen als je in dit dorp op vakantie komt.

Skigebied

Stubaital

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

147 km in skigebied Stubaital

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 47 34 22 10 3 5 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-18810

E-mail: info@stubai.at

Website: www.stubai.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Het Oostenrijkse skidorp omvat drie skischolen waar je de nodige lessen kan volgen om de basisvaardigheden van het snowboarden en skiën onder de knie te krijgen. Voor een dag op de pisten tel je als skiër al gauw tussen de 55 en 60 euro neer. De snowboarders moeten amper 50 euro op de tafel leggen, maar zij krijgen ook maar een halve dag les. Daarnaast kan je ook nog opteren voor een persoonlijke begeleiding. De prijs hiervoor komt echter wel neer op 170 euro.

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er in deze skischolen een waaier aan mogelijkheden. Zo kunnen de allerkleinsten in Miniland een heerlijke tijd doorbrengen en stilaan kennismaken met de wintersport. Verder is er ook nog een aparte oefenweide voor de kinderen waarop ze hun technieken kunnen bijschaven en al spelenderwijs leren skiën. Bovendien kunnen ze tijdens de middag blijven eten in het restaurant samen met de andere kinderen. Maar er hangt ook een prijskaartje vast aan het plezierige programma. Als ze een lunch willen tijdens de middag en een volledige dag op de pisten vertoeven, kost het namelijk 71 euro.

Activiteiten

In de Oostenrijkse gemeente is er een vrijetijdscentrum waar je niet alleen een duik in het zwembad kan nemen, maar ook onder zonnebank kan gaan, in de sauna tot rust kan komen en eveneens kan kegelen. Verder is er een kunstschaatsbaan van 600 vierkante meter waarop je met het hele gezin een leuke namiddag kan doorbrengen. Bovendien wordt het winterseizoen hier feestelijk geopend en kan je eens een echte Tiroolse avond meemaken.

Sport & Fitness

Neustift bevindt zich in het Oostenrijkse skigebied Stubaital en daardoor hebben de toeristen toegang tot maar liefst 149 kilometer pisten om op te skiën en snowboarden. In tegenstelling tot meeste skioorden is er in Stubaital een bijzonder ruim aanbod aan afdalingen voor de vergevorderde wintersporters. Zij kunnen zich namelijk uitleven op 34 zwarte afdalingen. Snowboarders zijn hier bovendien de koning te rijk met twee funparken en twee halfpipes en voor de langlaufers zijn er ook nog eens 120 kilometer aan loipen voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Neustift komt het leven 's avonds weer helemaal op gang, want er zijn niet allen skihutten waar je overdag iets kan gaan drinken. In het dorp zijn tientallen bars en cafés waarin je wilde nachten kan doorbrengen. Verder zijn er nog vier discotheken voor de echte fuifbeesten. Diegenen die het liever wat rustiger houden, maar ook eens de deur uit willen, kunnen altijd iets gaan eten in de lokale restaurants.

Afstand tot Brussel

969 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?