Home » Oostenrijk » Skidorp Niedernsill print deze pagina
icon skigebied Niedernsill

Skidorp Niedernsill (Oostenrijk)

Algemene info

Niedernsill ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land. Het is een ideale plek om met je gezin op vakantie te komen doordat je elkaar gemakkelijk terug kan vinden op het pistenetwerk van 21 kilometer. In de skischool kunnen de kinderen bovendien deelnemen aan een speciaal skiprogramma waardoor ze op hun niveau de sport krijgen aangeleerd. Verder word je hier 's avonds niet gestoord door nachtlawaai, want van een après-ski is er zo goed als geen sprake en ook de pubs zijn vrij beperkt in aantal. Bovendien kan je hier van de prachtige natuur genieten tijdens een van de verschillende winterwandelingen.

Skigebied

Uttendorf-Weißsee & Niedernsill

Hoogteligging dorp

767 m

Aantal km piste

21 km in skigebied Uttendorf-Weißsee & Niedernsill

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
5 14 2 4 1 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6548-8232

E-mail: info@niedernsill.at

Website: www.niedernsill.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In deze Oostenrijkse gemeente wordt er niet van je verwacht dat je een professionele skiër of snowboarder bent, hier kan je namelijk alles aanleren in de skischool. Voor een groepsles van een dag betaal je als skiër en snowboarder bovendien geen fortuinen, maar volstaat 48 euro. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een persoonlijke begeleiding. Daarvan komt de prijs echter neer op 185 euro en voor elke extra persoon moet je bovendien nog 20 euro bij betalen. Verder is het ook mogelijk om al het nodige materiaal te huren in deze school.

Kinderinfo

Kinderen vanaf drie jaar kunnen bovendien terecht in deze skischool en mogen hun tijd spenderen in het Podo-Kinderland. Daar is er een leuke piste voor hen voorzien met tal van hindernissen zodat ze spelenderwijs de nodige technieken leren beheersen. Op het einde van de week wordt er zelfs een skiwedstrijd gehouden en krijgen jouw kinderen een medaille mee naar huis. Ze krijgen tijdens hun momenten op de pisten ook een gratis helm om ervoor te zorgen dat hun uitrusting compleet en veilig is. Tijdens de middag kunnen ze bovendien opgevangen worden en krijgen ze een lunch voorgeschoteld als de ouders 9 euro extra betalen. De prijs voor de skilessen stemt dan weer overeen met die van de volwassenen. Het komt namelijk neer op 48 euro per dag.

Activiteiten

Om ook naast de pisten een programma aan te bieden aan de vakantiegangers kan je in deze gemeente een prachtige wandeling maken en de talrijke landschappen verkennen of een romantische rit met de paardenslee maken in de ongerepte natuur. Maar er zijn ook verschillende excursies mogelijk. Bezoek met het hele gezin de zoo in Salzburg of ga naar de Krimml watervallen, die werden door Europa immers bekroond als een natuurmonument.

Sport & Fitness

Niedernsill bevindt zich in het Oostenrijkse skioord Uttendorf-Weißsee & Niedernsill. Dankzij de gletsjer kunnen de wintersporter hier zorgeloos genieten van hun vakantie en zijn ze gedurende een lange periode verzekerd van een laagje sneeuw. Voor de langlaufers is er een waar loipeparadijs voorzien van 225 kilometer. De snowboarders en skiërs moeten het daarentegen doen met 21 kilometer pisten. Het zijn overwegende rode afdalingen waardoor de beginners een zekere uitdaging hebben in dit gebied en de lichtgevorderden hun technieken nog wat kunnen oefenen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Op culinair vlak kan je hier zowel genieten van een alledaagse maaltijd als van een topgerecht. Zo kan je in de pizzeria La Paloma terecht, maar evenzeer in restaurant Libelle. Kortom je hebt hier een uitgebreid aanbod aan restaurants. De bars en pubs zijn daarentegen niet zo talrijk aanwezig, je kan slechts in 2 cafés iets gaan drinken, maar dat betekent nog niet dat er in deze etablissementen geen sfeer is.

Afstand tot Brussel

955 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?