Home » Oostenrijk » Skidorp Oberperfuss print deze pagina
icon skigebied Oberperfuss

Skidorp Oberperfuss (Oostenrijk)

Algemene info

Iets meer dan 10 kilometer van Innsbruck ligt het pittoreske Oostenrijkse skidorp Oberperfuss. Hier kan je je volledig concentreren op de traditionele wintersporten en je volledig laten gaan op de talloze pisten. Skiërs en snowboarders die nog niet zoveel ervaring hebben, kunnen hier bovendien enkele lessen volgen om hun technieken te verbeteren en ook de kinderen hebben in de skischolen de kans om hun passie voor skiën te ontwikkelen. Daarnaast kan je hier gezellig iets gaan drinken, maar is het uitgaansleven niet al te uitbundig.

Skigebied

Olympia SkiWorld Innsbruck

Hoogteligging dorp

815 m

Aantal km piste

125 km in skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
37 88 13 20 19 3 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5232-81489

E-mail: oberperfuss@innsbruck.info

Website: www.innsbruck.info/oberperfuss

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In deze Oostenrijkse gemeente hoeven de beginners niet weg te blijven, ze kunnen zich namelijk verbeteren in de twee skischolen. Skiërs kunnen er lessen in groep volgen en daarvoor betalen ze dagelijks 40 euro. Snowboarders kunnen een oefendag proberen en dan uitmaken of ze nog verder begeleid willen worden. Die probeertijd kost je slechts 30 euro voor een dag. Als je echter een cursus kiest, zit er niets anders op dan drie dagen lang een les van 2 uur per dag te nemen. Het prijskaartje daarvan is 60 euro. Natuurlijk hoef je geen groepslessen te kiezen, maar kan je ook opteren voor een persoonlijke begeleiding. De kosten daarvan kunnen wel wat hoger oplopen. Voor 140 euro krijg je in dit dorp 4 uur les van een begeleider.  

Kinderinfo

In de skischool zijn niet alleen beginners meer dan welkom, ook voor de kinderen opent het maar al te graag de deuren. Als je met het hele gezin naar Oberperfuss trekt, kunnen jouw kinderen hier de tijd van je leven doorbrengen tijdens de skilessen op hun niveau. Op een ludieke manier komen ze in aanraking met de wintersport en sneeuw, daarnaast zijn er nog verschillende professionele begeleiders die jouw kinderen de nodige technieken aanleren. Voor 36 euro per dag kunnen ze de lessen volgen en met 8 euro extra krijgen ze tijdens de middagpauze een heerlijke lunch voorgeschoteld en blijven ze onder toezicht van de skibegeleiders. 

Activiteiten

Een filmavond, een kerstmarkt of een wedstrijd rodelen, in Oberperfuss kan het allemaal. Tijdens de wintermaanden lopen de straten niet dagelijks vol dankzij de talrijke evenementen. Maar hier valt op tijd en stond genoeg te beleven. Verder kan je in deze gemeente nog een winterwandeling maken, squashen, klimmen en snookeren.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck heeft heel wat in petto voor de skiërs en snowboarders met een pistenetwerk van 138 kilometer. Zij zullen zich hier niet gauw vervelen dankzij deze talrijke afdalingen. Bovendien zijn het hoofdzakelijk rode pisten in deze skiregio waardoor er vooral veel uitdagingen zijn voor de beginners en lichtgevorderden. De langlaufers zullen hun ogen eveneens uitkijken wanneer ze van het enorme loipenetwerk van 320 kilometer gebruik kunnen maken. Verder kunnen de snowboarders het beste van zichzelf geven in drie funparken, een quarterpipe en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Voor het bruisende nachtleven hoef je echter niet naar dit dorp te komen. In totaal zijn er amper zes bars aanwezig waar je iets kan gaan drinken. Toch is er een discotheek waar je je eens volledig kan uitleven op de dansvloer, maar verder gaat het er hier vooral gemoedelijk aan toe. Daarnaast kan je een lokale lekkernij proeven in een van de restaurants, maar ook op culinair vlak is het aanbod wat beperkt.

Afstand tot Brussel

904 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?