Home » Oostenrijk » Skidorp Obertauern print deze pagina
icon skigebied Obertauern

Skidorp Obertauern (Oostenrijk)

Algemene info

Omringd door de Salburger bergen ligt het Oostenrijkse skidorp Obertauern op een hoogte waarvan je verwacht dat er zelfs in de zomer nog sneeuw blijft liggen. Hier zijn de beginners meer dan welkom. Voor hen zijn er tientallen geprepareerde afdalingen aanwezig en ze kunnen hun technieken gemakkelijk bijschaven in een van de zeven skischolen. Bovendien kunnen ook de kinderen hier een prachtige tijd doorbrengen in de kinderopvang. Voor hen is er namelijk ook een gevarieerd aanbod. Maar dat is niet alles, je kan in Obertauern feestvieren naar een hoger niveau tillen in de talrijke bars en pubs. Je kan zelfs een gokje wagen in het casino. Verder heeft ook de omgeving heel wat te bieden en zijn er verscheidene activiteiten waaraan je kan deelnemen naast de pisten.

Skigebied

Obertauern

Hoogteligging dorp

1665 m

Aantal km piste

100 km in skigebied Obertauern

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
60 36 4 6 19 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6456-7252

E-mail: info@obertauern.com

Website: www.obertauern.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Obertauern is er meer dan keuze genoeg om te bepalen hoe jij je ski- of snowboardlessen wil samenstellen. Hier zijn immers 7 skischolen gevestigd waar je de nodige technieken leert beheersen. Voor een groepsles betaal je als skiër tussen de 50 en 65 euro per dag, voor snowboarders is er daarentegen een snowboardschool waar je terecht kan. Daar kan je bijvoorbeeld drie dagen lang een cursus volgen van telkens 2,5 uur en dat kost je 127 euro. Bovendien is het ook mogelijk om je materiaal in deze school te huren. Daarvoor moet je dan wel ongeveer 60 euro meer voor betalen. Daarnaast kan je ook nog individuele cursussen volgen in de scholen om zo een intensere begeleiding te krijgen. Het prijskaartje daarvan schommelt dan weer tussen de 190 en 211 euro.

Kinderinfo

Dankzij het ruime aanbod aan skischolen kunnen ook de kinderen kiezen in welke opvang ze het liefst verblijven. Uiteindelijk moeten ook zij een prachtige vakantie in Obertauern doorbrengen en in elke school zijn er wel opvangmogelijkheden. Zo zijn in Kondorland gevorderden, maar ook beginners meer dan welkom en kan je zelf kiezen voor een les van een halve dag. Verder kan je voor 11 euro extra ook nog ervoor zorgen dat jouw kinderen tijdens de middag onder toezicht blijven. Een lesdag komt dan weer neer op 51 euro. In Skischule Frau Holle kan je zelfs een oefendag inlassen, maar dat drukt niet bepaald de prijzen. Zo'n dag kost je namelijk 50 euro. CSA Skischule stelt plezier centraal tijdens de skilessen voor kinderen. Hier kunnen ze voor 64 euro per dag een cursus volgen en tijdens de middag een lunch krijgen.

Activiteiten

Obertauern heeft bovendien nog heel wat te bieden naast de pisten. Hier hoef je namelijk niet dagelijks op de latten te staan om een spetterende vakantie te spenderen. Zo kan je met het hele gezin ook prachtige winterwandelingen maken, ijsschaatsen, aan tobogganing doen of in de sporthal een wedstrijdje badminton spelen. Tijdens de wintermaanden wordt eerst en vooral de start van het skiseizoen feestelijk geopend en worden er tal van openluchtconcerten georganiseerd, maar kan je ook naar de kerstmarkt gaan en kunnen de kinderen eveneens feestvieren.

Sport & Fitness

Aan de gemeente is ook een skigebied verbonden waar je als wintersporter uren plezier kan beleven op de pisten. Er zijn in totaal 100 kilometer aan pisten aanwezig en met voornamelijk rode en blauwe afdalingen is deze plek geschikt voor beginners en lichtgevorderden. De professionals zullen hier snel in herhaling vallen met amper 4 zwarte pisten. Ook voor de langlaufers is het netwerk niet al te uitgebreid en zijn er slechts 26 kilometer aan loipen voorzien. Toch is dat perfect voor de beginnende langlaufers. Zij kunnen op hun tempo de wintersport volledig leren beheersen. Ook snowboarders kunnen zich in deze regio helemaal uitleven en dat niet alleen op de pisten. Voor hen is er immers nog een funpark waarin ze de gekste stunts kunnen uithalen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Skiën en après-ski gaan in Obertauern hand in hand. Je kan tijdens een vermoeiende afdaling even een pauze nemen in een van de skihutten of samen met je vrienden rechtstreeks afzakken naar een café, bar of pub. Bovendien hoeft het plezier niet te stoppen omdat de pisten stilaan leeglopen, zet het feestje verder in een van de talrijke discotheken. Ga je uitleven in Monkey's Heaven, NANU, Lürzer Alm of Kupferstubn. Om van de lokale keuken te proeven kan je bovendien eens langsgaan in de tientallen restaurants. Zo kan je genieten van een topgerecht in Das Seearkhaus, Königsalm of Heustadl.

Afstand tot Brussel

1008 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Radstadt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?