Home » Oostenrijk » Skidorp Obertilliach print deze pagina
icon skigebied Obertilliach

Skidorp Obertilliach (Oostenrijk)

Algemene info

In de buurt van de Dolomieten ligt Obertilliach, een prachtig skidorp in Osttirol. Daar kan je niet alleen een geweldige vakantie op de pisten doorbrengen, maar kan je ook genieten van de ongerepte natuur tijdens een van de winterwandelingen. Bovendien is er in deze regio plaats voor beginners in de skischool en blijven ook de gevorderden niet op hun honger zitten dankzij de verschillende gewaagde afdalingen. Gezinnen hoeven hier allerminst weg te blijven, voor de kinderen is er namelijk opvang voorzien. Ze kunnen ook zeker zijn van hun welverdiende nachtrust doordat het uitgaansleven hier eerder beperkt is.

Skigebied

Hochpustertal in Osttirol

Hoogteligging dorp

1450 m

Aantal km piste

61 km in skigebied Hochpustertal in Osttirol

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 41 11 6 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50212-360

E-mail: obertilliach@osttirol.com

Website: www.obertilliach.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Als je niet zeker bent van je skiprestaties, dan kan je nog altijd in de skischool van Obertilliach de nodige lessen nemen om je technieken wat beter te leren beheersen. Zo kunnen skiërs een groepsles nemen voor een dag en dan komt de prijs neer op 47 euro. Maar als je liever 2 uur les krijgt, volstaat 26 euro al. Verder hebben ook de snowboarders hier de mogelijkheid om wat bij te leren. Zij moeten echter dieper in hun portefeuille tasten. Voor een groepscursus moeten ze namelijk 50 euro per dag ophoesten. Ook voor hen bestaat bovendien de mogelijkheid om een halve dag les te volgen. Als je toch niet zo houdt van pottenkijkers, kan je ook een individuele begeleider nemen. Voor privélessen betaal je echter 39 euro per 55 minuten en voor elke persoon die zich toevoegt, komt er nog eens 12 euro bij.

Kinderinfo

In Bobo's Kinderclub kunnen de kinderen dan weer hun eerste passen op de latten zetten. Samen met Bobo en de begeleiders leren de kinderen in kleine groepjes de wintersport aan. Ook hier wordt bovendien de onderverdeling tussen beginners en gevorderden gemaakt. Dus als je een fervente wintersporter bent en al enkele jaren op vakantie gaat, vallen jouw kinderen helemaal niet uit de boot. Er is niet alleen een aangepaste oefenweide waar de kinderen op kunnen leren skiën. Er is namelijk ook nog de Bobo-Express. Tijdens de middag kunnen de kinderen bovendien nog onder toezicht blijven en genieten van een heerlijke lunch. Daarvoor wordt er wel 10 euro extra aangerekend. Een dag skiles in groep komt dan weer neer op 47 euro.

Activiteiten

Hoewel het pisteaanbod er al voor kan zorgen dat je hier een onvergetelijke tijd kan doorbrengen, zijn er nog een aantal activiteiten die je zeker niet mag missen. Trek de natuur in en ga paardrijden en wandelen. Zoek ook eens het avontuur op en ga raften, kajakken of mountainbiken. Bovendien kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in het Kutschen- und Heimatmuseum of kunnen ze in het centrum de prachtige kerk en enkele kapelletjes gaan bezoeken.  

Sport & Fitness

Obertilliach vormt samen met Sillian het Oostenrijkse skigebied Hochpustertal. Het is een sneeuwzekere regio waar skiërs en snowboarders zich te goed kunnen doen aan maar liefst 61 kilometer pisten. Voor de gevorderden zijn hier uitdagingen genoeg met overwegend rode en zwarte afdalingen. Ook snowboarders zullen hun board niet gauw aan de kant laten staan. Voor hen zijn er namelijk nog twee funparken en een halfpipe voorzien waarin ze hun talenten kunnen tonen. Verder worden de langlaufers ook in de watten gelegd en kunnen zij gemakkelijk hun dagen vullen op 120 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Je kan jouw ski- of snowboardmomenten altijd even onderbreken in de skihut om gezellig iets te eten en te drinken. Maar je kan ook op het einde van de dag naar het dorp afzakken om een aangename avond te beleven. Er zijn amper cafés in het centrum en dat maakt het nachtleven voornamelijk gemoedelijk. Je kan ook nog altijd proeven van de plaatselijke lekkernijen in het restaurant, maar ook dat aanbod is eerder beperkt. Toch mag dat niet de reden zijn waarom je op jouw hotelkamer blijft. Het bruisende nachtleven mag dan wel afwezig zijn, een leuke avond kan je hier altijd beleven.

Afstand tot Brussel

1043 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Sillian

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?