Home » Oostenrijk » Skidorp Obervellach print deze pagina
icon skigebied Obervellach

Skidorp Obervellach (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse skidorp Obervellach zal niet gauw zonder pisten en loipen zitten dankzij de gletsjer Mölltaler. Van beginners tot gevorderden, alle wintersporters kunnen hier een topvakantie beleven in het prachtige skigebied Mallnitz & Flattach. Bovendien kunnen ook de langlaufers hier een gevarieerde vakantie doorbrengen op de loipen. Verder houdt deze gemeente heel wat pareltjes verborgen zoals de burcht en kunnen natuurliefhebbers hun ogen de kost geven in het nationale park Hohe Tauern. Maar ook de avontuurlijke zielen kunnen hier naartoe trekken en bijvoorbeeld gaan ijsklimmen.

Skigebied

Mallnitz & Flattach

Hoogteligging dorp

676 m

Aantal km piste

83 km in skigebied Mallnitz & Flattach

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
21 48 19 7 4 3 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4782-2510

E-mail: info@obervellach.at

Website: www.obervellach.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In de Oostenrijkse gemeente zijn geen skischolen aanwezig, maar je kan in het skigebied Mallnitz & Flattach wel terecht in 2 skischolen. De prijzen vallen er bovendien goed mee. Voor een groepsles hoeven skiërs namelijk maar 40 euro per dag te betalen en ook snowboarders kunnen voor datzelfde bedrag een cursus krijgen. Bovendien kan je hier ook een persoonlijke begeleiding krijgen en die komt neer op 150 euro per dag, maar je kan zelf bepalen hoeveel uren je een eigen instructeur wil hebben. Voor elke persoon die erbij komt, moet je wel nog eens een supplement van 20 euro op de tafel leggen. In de twee skischolen zijn de tarieven net hetzelfde, maar in Skischule Angkogel kan je wel nog het nodige materiaal huren om je uitrusting compleet te maken.

Kinderinfo

In Snowyland kunnen de allerkleinsten een heerlijke tijd doorbrengen en stilaan de passie voor wintersport ontwikkelen op de pisten. Ze hoeven hier niet alleen te skiën, maar leren op een leuke manier de juiste technieken aan. De professionele begeleiders nemen hen bovendien mee op een avontuur zodat ze zich geen minuut zullen vervelen in Obervillach. Tijdens de middagpauze kunnen ze ook onder toezicht blijven en samen met hun kersverse vriendjes een lunch eten. Er is een skicarrousel op de piste aanwezig en de kinderen kunnen ook dansjes uitproberen tijdens de kinderdisco. Voor 38 euro per dag is het voor de kinderen hier alle dagen feest. Verder is er ook nog Bobo-Club waar je eveneens de nodige vaardigheden aangeleerd krijgt en waar je evenveel betaalt als in Snowyland.

Activiteiten

Natuurliefhebbers hoeven hier niet ver rond te kijken, ze kunnen hun hart immers ophalen in het nationale park Hohe Tauern en ook voor de cultuurfanaten valt hier meer dan genoeg te beleven. Zo is er de Pfarrkirche St. Martin waar je het kunstwerk Heiligen Sippe van Jan van Scorel kan gaan bewonderen en heb je het kasteel Unterfalkenstein uit de 12de eeuw dat zeker een bezoekje waard is. Als je bovendien niet genoeg kan krijgen van de geschiedenis van deze gemeente, moet je ook eens de burchtwandeling uitproberen. Verder kan je hier ontspannen in het wellnesscentrum, rodelen, ijsklimmen, motorrijden en vissen.

Sport & Fitness

In Mallnitz & Flattach kan je niet alleen op de latten staan in een van de skischolen, maar is het ook mogelijk om je uit te leven op tal van afdalingen. Voor de snowboarders en de skiërs zijn er immers 88 kilometer aan pisten voorzien waarop ze het beste van zichzelf kunnen tonen. Bovendien vindt elk type wintersporter er zijn gading dankzij de evenrede niveauverdeling. De snowboarders kunnen al helemaal juichen, want voor hen zijn er nog twee funparken en een halfpipe voorzien. Daarnaast worden ook de langlaufers in dit skioord niet uitgesloten, maar kunnen ze verschillende routes uitproberen op het loipenetwerk van 85 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De echte Bourgondiërs willen niet alleen een zorgeloze vakantie, maar ook op tijd en stond een verrukkelijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. In Obervellach hoef je je alvast geen zorgen te maken. Hier zijn verschillende eethuizen waar je terecht kan voor een heerlijk gerecht uit de Oostenrijkse keuken. De après-ski en het nachtleven stellen daarentegen heel wat minder voor. Het aanbod is eerder beperkt met een handvol bars. Maar als je toch eens een wilde avond wil beleven, moet je zeker naar de plaatselijke discotheek afzakken.

Afstand tot Brussel

1081 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Mallnitz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?