Home » Frankrijk » Skidorp Orcières-Merlette print deze pagina
icon skigebied Orcières-Merlette

Skidorp Orcières-Merlette (Frankrijk)

Algemene info

Het moderne, haast mondaine Orcières-Merlette situeert zich enkele honderden meter boven het traditionele dorp Orcières. Het is een gezellig, maar compact oord dat getekend is door de nieuwbouw. Extremen zijn hier bijvoorbeeld faciliteiten van wel 15 verdiepingen hoog! Voor sommigen onder ons zal het dan ook wat aan warmte of charme missen. Houten chalets vind je immers alleen 400 meter lager terug. Wel een groot pluspunt is dat dit vakantiedorp gekend is om zijn gastvrijheid en kindvriendelijkheid. De aanblik van het resort steekt misschien een beetje tegen, maar de gasten worden er steeds met open armen ontvangen. 

Skigebied

Orcières 1850

Hoogteligging dorp

1850 m

Aantal km piste

100 km in skigebied Orcières 1850

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
6 83 11 9 8 3 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Merlette
Tel. 0033-492-558989
info@orcieres.com
www.orcieres.com

Skischolen

Twee skischolen met 120 profs op de oefenweide. De sessies, zij het langlauf, snowboard of ski, duren zes dagen en kosten gemiddeld 130 euro. 

Kinderinfo

Voor de jongsten van de familie is er een kinderopvang, skikinderopvang, kinderkaroussel, babylift en een lopende bandlift voorzien. Alle toegankelijk vanaf drie jaar. 

Sport & Fitness

Gasten komen hierheen om te skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook om te kunnen genieten van het wandelen, zwemmen, snowraften, paragliden, tennissen, schaatsen, rodelen, curlen, hondensleeën, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan hier betekent genieten van het goede leven naast de piste! Ontspanning troef in de 25 restaurants, zes bars, zes pubs, zes cafés, tearoom, pianobar, disco, twee dancings, bioscoop en concertzaal. 

Afstand tot Brussel

987 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon St. Geoirs op 120 km afstand (met busverbinding)

Dichtstbijzijnde treinstation

Gap op 38 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?