Home » Andorra » Skidorp Ordino print deze pagina
icon skigebied Ordino

Skidorp Ordino (Andorra)

Algemene info

Met de berg Pic de Casamanya op de achtergrond in het meest noordelijke skidorp van Andorra is Ordino een plaats waar je even helemaal tot rust kan komen. Hier ligt de nadruk op het skiën en snowboarden. Het uitgebreide pistenetwerk zorgt er immers voor dat wintersporters zich niet gauw zullen vervelen in deze gemeente. Bovendien kunnen ook de kinderen in dit dorp een fantastische tijd doorbrengen in The Baby Club. Verder gaat het nachtleven er eerder gemoedelijk aan toe.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Vallnord

Hoogteligging dorp

1940 m

Aantal km piste

92 km in skigebied Vallnord

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 46 11 32 23 2 1 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-737-017
E-mail: info@vallnordturisme.com
Website: www.vallnord.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

In Ordino is er net zoals in La Massana een skischool aanwezig. Voor alle vragen omtrent beschikbaarheid en prijzen richt je je best tot de lokale toeristische dienst. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want in Arinsal zijn er twee skischolen gevestigd waar je terecht kunt. Zo kan je hier een groepsles volgen voor een dag en moet je 40 euro op de tafel leggen. Als je daarentegen onmiddellijk gaat voor een cursus van drie dagen volstaat het om 113 euro te betalen. Wie niet houdt van pottenkijkers kan nog altijd kiezen voor een privéles en moet dan 160 euro per dag neertellen. 

Kinderinfo

Als jouw kinderen nog wat te jong zijn om op de pisten te vertoeven kunnen ze in The Baby Club verblijven. Daar kunnen ze nieuwe vriendjes maken en met hen spelen, kleuren, naar een film kijken of samen naar de verhaaltjes luisteren die de opvoedster hen voorleest. Verder kunnen ze ook nog altijd een middagdutje doen in de slaapruimte. Als ze al wat ouder worden, kunnen ze zich daarentegen wel aanmelden voor skilessen en  in de skischolen van Arinsal een leuke tijd op de oefenweide doorbrengen. In no time leren ze op een ludiek manier de wintersport aan.

Activiteiten

De activiteiten waaraan je in deze gemeente kan deelnemen, zijn sporten die over het hele skigebied Vallnord gevestigd zijn. Je kan de prachtige natuur ontdekken tijdens een van de sneeuwschoenwandelingen, maar je evengoed laten verwennen in het wellnesscentrum Caldea. Overigens kan je ook nog een rit met de sneeuwscooter maken en is het mogelijk om belastingvrij te winkelen in de verschillende dorpen.  

Sport & Fitness

Op vakantie in Ordino staat gelijk met skiën en snowboarden tot de spreekwoordelijke stukken er vanaf vliegen. Hier heb je namelijk toegang tot het skigebied Vallnord en daar kunnen wintersporters beschikken over 92 kilometer aan pisten. Beginners en lichtgevorderden kunnen zich dagelijks flink uitleven, maar voor de echte professionals is er met 11 zwarte afdalingen maar weinig variatie. Snowboarders kunnen dat wel compenseren door eens naar het funpark, de quarterpipe of de halfpipe te gaan om hun grenzen te verleggen. Verder hebben de langlaufers in deze regio geen enkele reden tot klagen met een loipenetwerk van 58 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Stoom aflaten kan je hier ook naast de pisten in een van de bars en pubs. Het après-skigebeuren gaat er in deze gemeente nogal rustig aan toe en de toeristen kunnen in 6 cafés terecht om een gezellige avond door te brengen. Er zijn bovendien evenveel restaurants in deze streek gevestigd waar ze een lekker diner kunnen bestellen.

Afstand tot Brussel

1169 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?