Home » Frankrijk » Skidorp Oz-en-Oisans print deze pagina
icon skigebied Oz-en-Oisans

Skidorp Oz-en-Oisans (Frankrijk)

Algemene info

Gelegen in het voornaamste skigebied van L'Alpe d'Huez bevindt zich het moderne en gastvrije appartementendorp Oz-en-Oisans. Het maakt een toch erg charmante en vriendelijke indruk door de bouwmaterialen die de inwoners hebben gebruikt bij het optrekken van deze eerder onpersoonlijk ogende nieuwbouwconstructies. De bewoners vervaardigden deze accommodaties immers uit steen en hout, ofwel natuurproducten. Door deze methode heeft het vakantieoord zelfs een overwegend traditioneel karakter gekregen. Bovendien heeft het alles in petto om de titel familiedorp met waardigheid te dragen: kinderopvang en -faciliteiten zowel op als naast de piste, een autovrije kern, schappelijke prijzen en een overzichtelijk geheel. 

Skigebied

L'Alpe d'Huez

Hoogteligging dorp

1350 m

Aantal km piste

194 km in skigebied L'Alpe d'Huez

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
100 74 66 46 24 16 0 1

Toeristische informatie

Office de Tourisme Oz-en-Oisans

Skischolen

Drie skischolen aanwezig die ruim 135 leraren tewerkstellen op en naast de piste, met name de oefenweides die verspreid liggen rond het dorp. De cursussen duren allemaal zes dagen en bedragen gemiddeld 100 euro, ongeacht de sportbranche die u wenst te beoefenen onder begeleiding van een prof. 

Kinderinfo

Voor kinderen is er een kinderopvang, skikinderopvang, kinderkaroussel, lopende bandlift en een babylift voorzien. Daarbuiten kunnen de kleinsten ook ravotten op het speelplein of genieten van kinderanimatie in het centrum van het vakantiedorp. 

Sport & Fitness

Sporten doet men door te skiën, langlaufen, wandelen, rodelen, snowboarden, schaatsen, zwemmen, paragliden, curlen, snowraften, hondensleeën, enzovoorts.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt op een laag pitje in de zeven restaurants, zeven bars, zeven cafés, zeven pubs en de bioscoop. 

Afstand tot Brussel

914 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon St. Exupéry op 145 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Grenoble op 55 km afstand (met busverbinding)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?