Home » Andorra » Skidorp Pas de la Casa print deze pagina
icon skigebied Pas de la Casa

Skidorp Pas de la Casa (Andorra)

Algemene info

Op de grens met Frankrijk bevindt zich het Andorrese skidorp Pas de la Casa als hoogste gemeente van Andorra. Hier kunnen gezinnen een heerlijke tijd doorbrengen en zijn ouders vrij van alle zorgen wanneer ze hun kinderen in de veilige handen van de instructeurs kunnen achterlaten. Zelf kunnen ze hier ook lessen volgen en op de pisten de technieken nog wat verfijnen. Als je daarentegen liever wat stoom aflaat, kan je nog altijd iets gaan drinken in de plaatselijke pubs of je aan een dansje wagen in de discotheek en uiteindelijk toch een wilde nacht beleven. Maar je hoeft niet dagelijks op de pisten te staan om te spreken van een geslaagde vakantie. Zo kan je hier ook een rit met de sneeuwscooter maken of gaan schaatsen.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

2100 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-85-5292
E-mail: info@pasgrau.com
Website: www.grandvalira.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

In Pas de la Casa ligt de skischool die over de hele regio van Grandvalira vestigingen heeft. De instructeurs kunnen hier zowel beginners als gevorderden begeleiden en hen de nodige vaardigheden en tips bijbrengen. Bovendien kan je hier als skiërs groepslessen volgen per tien en kost een dag les hier ongeveer 40 euro. Maar je kan je ook onmiddellijk inschrijven voor drie dagen. Dan komt het slechts neer op 108 euro. Privélessen lopen dan weer op tot 72 euro per dag.  

Kinderinfo

Je kan in de skischool eveneens terecht om je kinderen de wintersport aan te leren. Zo kunnen ze vanaf drie jaar voor de eerste keer op de latten gaan staan op de oefenweide en worden ze door een bekwame instructeur begeleid. Ze leren niet alleen de kneepjes van de sport, maar moeten ook op tijd en stond plezier beleven. Daarom voorzien ze in deze school tal van programma's zodat de kinderen geboeid blijven. Een dag op de piste kost de ouders 57 euro. Wanneer ze echter nog wat te klein zijn, kan je jouw spruiten in de kinderopvang in een van de naburige dorpen achterlaten. Daar kunnen ze ook uren plezier beleven met allerlei spelletjes. Een volledige dag komt dan neer op 44 euro.

Activiteiten

Met de sneeuwscooter doorheen het parelwitte landschappen scheuren of de ongerepte natuur verkennen via de verschillende wandelroutes, het behoort allemaal tot de mogelijkheden in Pas de la Casa. Zo kan je hier ook een leuke namiddag met het hele gezin doorbrengen op de schaatsbaan. Wie daarentegen echt niet genoeg kan krijgen van de omgeving, moet eens naar het Grandvalira circuit trekken in het hart van de Pyreneeën.

Sport & Fitness

Wintersporters waarvan een vakantie moet bestaan uit dagelijks urenlang op de pisten staan, zijn hier alvast aan het juiste adres. De Andorrese gemeente maakt immers deel uit van het skigebied Grandvalira waardoor de skiërs en snowboarders kunnen beschikken over een pistenetwerk van 193 kilometer. Het maakt hier niet uit welk type wintersporter je bent, iedereen vindt hier zijn gading. Bovendien worden snowboarders extra in de watten gelegd met drie funparken, drie quarterpipes en een halfpipe waarin ze het beste van zichzelf kunnen geven. Voor de langlaufers hebben ze in Grandvalira een netwerk van 35 kilometer loipen uitgewerkt.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Feesten tot in de vroege uurtjes, dat is wat ze in Pas de la Casa nog doen behalve skiën en snowboarden. In totaal zijn er meer dan 20 bars en pubs waar je naartoe kan trekken wanneer op de pisten de avond invalt. Hier kan je zowel een aangename avond op café doorbrengen als tot in de vroege uurtjes op de dansvloer staan shaken in een van de vele clubs. Bovendien moet het er allemaal niet zo uitbundig aan toegaan, maar kan je gerust gezellig dineren en de Andorrese keuken ontdekken in een van de verschillende restaurants.  

Afstand tot Brussel

1136 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?