Home » Oostenrijk » Skidorp Pertisau am Achensee print deze pagina
icon skigebied Pertisau am Achensee

Skidorp Pertisau am Achensee (Oostenrijk)

Algemene info

Pertisau am Achensee photo, copyright: Pertisau Toerisme

Pertisau is niet zomaar een Oostenrijks skidorp waar je naartoe trekt om dagenlang op de pisten te vertoeven. Als je in deze regio bent, moet je ook de latten eens aan de kant durven laten staan om zo een gevarieerde trip te krijgen. Er zijn in de skischool verschillende opvangmogelijkheden voor de kinderen als je er liever alleen op uit trekt, maar neem ze gerust mee wanneer je de prachtige omgeving van Pertisau ontdekt. Niet alleen is er het nationale park Alpenpark Karwendel van Tirol gevestigd, je kan ook enkele museums bezoeken en de natuurlijke olie Tiroler Steinöl hier aanschaffen. Verder kan je met het hele gezin ook een bijzonder leuke dag in de dierentuin doorbrengen.

Skigebied

Achensee

Hoogteligging dorp

950 m

Aantal km piste

55 km in skigebied Achensee

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 26 9 14 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5243-4307

E-mail: pertisau@achensee.info

Website: www.achensee.info/pertisau

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In het Oostenrijkse skidorp zijn er twee skischolen gevestigd waar zowel beginners als gevorderden terecht kunnen. Je kan echter moeilijk je eigen lessenpakket samenstellen. In skischool Leithner kan je enkel kiezen voor een groepscursus van drie dagen waarvoor je 110 euro neertelt en in skischool Sport Wöll zijn de groepslessen op aanvraag. Verder kunnen de snowboarders enkel een privébegeleiding krijgen in deze scholen. Daarvoor moeten ze 55 euro per uur op de tafel leggen. Wanneer de skiërs kiezen voor een persoonlijke instructeur moeten ze hiervoor evenveel betalen.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er enkel opvang voorzien in skischool Leithner. Daar staat Bobo de kinderen vanaf drie jaar op te wachten en geeft de pinguïn ze een fantastische tijd op de piste. Elke dag staat er iets anders op het programma en kunnen de kinderen tal van avonturen beleven. Maar ze leren ook in kleine groepjes skiën en zo stilaan de wintersport volledig te beheersen. Ouders kunnen hun kinderen hier een halve of volledige dag achterlaten. Voor 4 uur les komt de prijs neer op 45 euro en voor de kinderopvang tijdens de middagpauze komt daar nog eens 9,5 euro bij.

Activiteiten

Je kan met het hele gezin naar de dierentuin gaan om een plezierige namiddag te beleven. Om wat cultuur op te snuiven moet je dan weer in de Fischergrut en de Tiroler Steinöl Vitalberg zijn. Deze twee historische musea laten je de geschiedenis van het gebied ontdekken. Als je niet genoeg kan krijgen van de prachtige architectuur in deze gemeente, is het ook een aanrader om eens de Annakapelle en de Dreifaltigkeitskirche te bezoeken. Verder kan je hier nog kegelen, rodelen, fietsen, tennissen en klimmen.

Sport & Fitness

Pertisau is een van de Oostenrijkse gemeenten die in het skigebied Achensee ligt. Deze regio richt zich voornamelijk op de langlaufers, want zij kunnen zich immers naar hartenlust uitleven op de 126 kilometer loipen. Toch hoeven de snowboarders en skiërs zich geen zorgen te maken, voor hen is er namelijk een pistenetwerk van 55 kilometer voorzien in Achensee. Daarnaast hebben de snowboarders nog de kans om speciale trucs uit te proberen in het funpark en de halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Pertisau regelt niet alleen opvang voor de kinderen in de skischool, hier kan je naast de piste ook een leuke avond spenderen in een van de talrijke bars en pubs. Het aanbod is misschien niet bijzonder omvangrijk, maar er zijn genoeg cafés om eens flink door te zakken. Bovendien kunnen de dames ook gaan dansen in een van de plaatselijke discotheken. Ben je echter niet naar hier gekomen om te feesten, dan kan je nog altijd gezellig iets gaan eten in een van de restaurants met het hele gezin.

Afstand tot Brussel

927 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Jenbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?