Home » Oostenrijk » Skidorp Pfunds-Spiss print deze pagina
icon skigebied Pfunds-Spiss

Skidorp Pfunds-Spiss (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse skidorpen Pfunds en Spiss is het gezelligheid troef, hier kan je je niet alleen op de talrijke pisten amuseren. Ook in de gemeenten zelf valt er heel wat te beleven. Gezinnen en families zijn hier meer dan welkom, maar ook als je graag eens een stapje in de wereld zet ben je aan het juiste adres. Deze omgeving heeft de tand des tijds goed doorstaan en heeft nog enkele prachtige kerken en kapellen in het verschiet voor de echte cultuurliefhebbers. Verder liggen de dorpen in het zogenaamde 'Drielandenpunt' en grenzen ze aan Italië en Zwitserland.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Samnaun

Hoogteligging dorp

972 m

Aantal km piste

223 km in skigebied Samnaun

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5474-5229

E-mail: pfunds@tiroleroberland.at

Website: www.pfunds.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om jouw technieken wat bij te stellen of om de wintersport correct aan te leren, kan je naar de skischool in Pfunds-Spiss. Daar krijgen zowel snowboarders als skiërs groepslessen voor 51 euro per dag. Maar je kan er ook voor kiezen om alle aandacht op jou te richten en privélessen te nemen. Daarvan variëren de tarieven naarmate de week vordert. Tot woensdag moet je immers 186 euro op de tafel leggen, vanaf dan hoef je slechts 178 euro te betalen. Verder kan je in deze school nog leren langlaufen en op skisafari gaan. Bovendien zijn er voor de skiërs en snowboarders nog speciale groepsaanbiedingen.

Kinderinfo

In de Kinderclub gaan sport en plezier hand in hand. De allerkleinsten worden met de grootste zorg begeleid door de professionele instructeurs en kunnen op de piste die speciaal voor hen is aangepast een heerlijke tijd doorbrengen. Zo zijn er op deze oefenweide tal van hindernissen en moeten de kinderen onder andere slalommen om tot bij hun bestemming te geraken. De kostprijs voor de skilessen is hetzelfde als die voor volwassenen en komt neer op 51 euro per dag. Over middagopvang wordt er in deze skischool niets vermeld. Kinderen tot zes jaar kunnen wel een oefendag nemen om na te gaan of ze wel degelijk geïnteresseerd zijn in de wintersport. Zo'n probeerdag komt dan weer neer op 35 euro.

Activiteiten

In Pfunds-Spiss kan je naast de pisten ook kuieren in het dorp en de prachtige gebouwen bewonderen. Bezoek zeker eens de St. Ulrichskapelle en ga ook langs bij de Liebfrauen Kirche. Bovendien zijn er hier ook 6 museums waar je de geschiedenis van de omgeving kan ontdekken. Wie niet zo cultureel is aangelegd, hoeft echter niet te vrezen. Je kan ook tennissen, vissen, boogschieten, rodelen en schaatsen in deze gemeenten.

Sport & Fitness

De wintersporters zullen niet weten wat hen overkomt wanneer ze naar deze gemeenten afreizen. Het dorp maakt namelijk deel uit van het skigebied Samnaun en daardoor hebben de skiërs en snowboarders toegang tot 223 kilometer pisten. Zowel de beginners als de vergevorderden zullen zich hier niet gauw vervelen, voor hen zijn hier immers afdalingen genoeg. Snowboarders kunnen bovendien genieten van een stukje hemel op aarde wanneer ze de mafste stunts uitproberen in het grootste funpark van Europa. En dat is niet alles, want ze hebben ook nog een quarterpipe en halfpipe waarin ze hun grenzen kunnen verleggen. Voor de langlaufers is het aanbod wat beperkter. Zij moeten het stellen met 13 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Highlander, Post-Pub en Westersaloon kan je iets gaan drinken wanneer je een pauze wil nemen of even genoeg hebt van het skiën. Er zijn nog enkele bars en pubs waar je in deze gemeente terecht kan om een leuke avond te spenderen, wie het graag wat wilder heeft, kan zelfs in de discotheek zich gaan uitleven. Daarnaast hoeft het niet alleen gezellig te worden in de cafés, er zijn hier ook nog verschillende restaurants waar je de dag kan afsluiten met een culinair hoogstandje, maar je kan evengoed een pizza eten in Kreuz.

Afstand tot Brussel

874 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?