Home » Zwitserland » Skidorp Pontresina print deze pagina
icon skigebied Pontresina

Skidorp Pontresina (Zwitserland)

Algemene info

De sterk geurende arven- en lariksbossen zijn omgeven door het Engadiner vakantie- en herbronningsoord Pontresina, gelegen in het hoogste zijdal van Oberengadin. Dit langgerekte dorp is een echte trekpleister voor de liefhebbers onder de wandelaars en bergbekimmers. De eerste hotels werden er al in de 19e eeuw opgetrokken. Tegenwoordig vormen ze een bouwkundige mix met de mooie oude Engadiner huizen met de typische graffiti uit de 18e eeuw en de hotels uit de belle époque. Het moderne congrescentrum rondt de infrastructuur van het dorp af. 

Skigebied

Oberengadin

Hoogteligging dorp

1800 m

Aantal km piste

326 km in skigebied Oberengadin

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
62 212 49 43 39 16 0 5

Toeristische informatie

Pontresina Tourist Information

7504 Pontresina
Tel.+41 (0)81 838 83 00
Pontresina@estm.ch

Skischolen

Een enkele skischool gevestigd met ruim zestig leraren en een brede oefenweide. Na drie dagen zouden de beginners onder het toeziend oog al volwaardig en onafhankelijk de piste kunnen betreden en vervolgens afdalen. Voor zo'n haast spoedcursus tel je dan zo'n 196 euro. Voor de snowboardsessies gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien. Beiden toegankelijk voor kinderen vanaf drie jaar. Ouders zijn slechts 40 euro kwijt voor acht uur goede zorgen en een lunchpakket. Daarnaast is er ook nog een babylift en een lopende bandlift beschikbaar op de piste.

Activiteiten

Enkele amusante off-piste activiteiten op een rijtje! Allereerst is er de Diavolezza tocht, welke adembenemende gletsjerwandelingen inhoudt. Dan is er het Museum Alpin over de ontwikkeling van het zomer- en winteralpinisme, de jacht, het wild en het milieu, met een indrukwekkende mineralenverzameling. Nummer drie is het traject door het autovrije Rosegdal. Op de vierde plaats staat de Bernina-spoorlijn route: een spoorweg met smalspoor en panoramatraject over de hoogste alpenpas per spoor van Europa. Ook interessant is de Muottas Muragl: een kabelspoor tussen Samedan en Pontresina, gegeerd om zijn mooie vergezichten. 

Evenementen

Pontresina kent enkele interessante jaarlijkse events! Zo is er bijvoorbeeld in maart de Engadin-skimarathon: het in Zwitserland veruit grootste langlaufevenement vrije stijl over de klassieke afstand met ruim 12000 deelnemers aan de start. Ten tweede vindt in juni de World Inline Cup Engadin plaats. De marathon van Maloja naar Schanf waar dit bergdorp ook van kan meegenieten, hoort tot de belangrijkste inline-events ter wereld. In de weken juli-augustus worden de Engadiner concertweken gehouden. De dagen zijn dan gevuld met klassieke concerten, die vooral in akoestisch uitstekende oude kerken in Oberengadin gegeven worden. Nummer vier vindt plaats in augustus, namelijk het Celerina New Orleans Jazz Festival, geïnspireerd door de traditionele jazzklanken. Als laatste waarde in het rijtje, situeert zich in september de Engadin Walking Day: Nordic Walkers halen hun hart op aan de verschillende loopafstanden met variërende moeilijkheidsgraden. Start en finish in Pontresina. 

Sport & Fitness

Sporten doe je in Pontresina door te langlaufen, rodelen, zwemmen, paragliden, skiën, snowboarden, fitnessen, schaatsen, curlen, paardrijden, fakkeltochten, snowraften, enz. Ontspanning troef in de sauna, het thermaalbad, de massagecentra en het solarium.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is hier een festijn. Er zijn ruim 30 restaurants, twaalf bars, zes pianobars, drie cafés, drie tea rooms, een wijnbar, twee pubs, twee disco's, een bioscoop, een dancing en een concertzaal. Geen enkel excuus dus om op je kamer te blijven zitten na een dagje op de piste! 

Afstand tot Brussel

885 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 220 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?